Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Η Αίγυπτος κόβει τον αέρα στην Τουρκία και διακόπτει κάθε συνομιλία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πηγές της Al-Arabiya δημοσίευσαν την Παρασκευή στο δημοφιλές αραβικό site ότι η Αίγυπτος ανέστειλε προσωρινά τις συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία.

Το άρθρο του Al-Arabiya πρόσθεσε ότι το Κάιρο ανέστειλε τις επαφές με την Άγκυρα μέχρι να εφαρμοστούν γρήγορα τα αιγυπτιακά αιτήματα όσον αφορά τους Αδελφούς Μουσουλμάνους επισημαίνοντας ότι η αργή αποχώρηση της Τουρκίας από τη Λιβύη προκάλεσε τον ισχυρό εκνευρισμό του Αλ-Σίσι και την αναστολή των συναντήσεων με την Αίγυπτο.

Πηγές της Al-Arabiya ανέφεραν ότι η Άγκυρα έχει ζητήσει περισσότερο χρόνο για να αποσύρει τους στρατιωτικούς συμβούλους και μισθοφόρους της από τη Λιβύη, όμως η Αίγυπτος εχει απαιτήσει απο την Τουρκία την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με πηγές της Al-Arabiya, η Τουρκία εχει δεσμευθεί να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα εναντίον της Αδελφότητας πριν το τέλος του Ραμαζανιού, ωστόσο η Αίγυπτος ενημέρωσε την Τουρκία για την ανάγκη επιτάχυνσης της δράσης αυτης εναντίον της Αδελφότητας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα