Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αιγυπτιακή κινητικότητα στην Λιβυή – Συνάντηση με GNA για να μην καταρρεύσει η κατάπαυση του πυρός

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Κυριακή την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, για να επαναλάβει τη σημασία της κατάπαυσης του πυρός και της ενεργοποίησης της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5 για την ειρηνευτική διαδικασία.

Η επιτροπή αποτελείται από πέντε στρατιωτικούς αξιωματούχους από κάθε πλευρά, από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που ελέγχει τη δυτική Λιβύη συμπεριλαμβανομένης της Τρίπολης, και τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) που ελέγχει την ανατολική και κεντρική Λιβύη.

Τον Αύγουστο κηρύχθηκε εκεχειρία και το έργο της επιτροπής συνεχίστηκε την τελευταία περίοδο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας πραγματοποιείται μία ημέρα αφότου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου του GNA, Khaled Al Mashry, για να συζητήσει τις εξελίξεις και τη συνεργασία Τουρκίας-Λιβύης.

Στις 24 Δεκεμβρίου, ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed al-Mismari δήλωσε ότι χιλιάδες μαχητές και ξένοι μισθοφόροι που είναι συνδεδεμένοι με τις πολιτοφυλακές που προστατεύουν το GNA συγκεντρώθηκαν στην ανατολική Μισράτα ως προετοιμασία για επίθεση στη Σύρτη και την Αλ Τζούφρα.

Ο Mismari είπε ότι οι πολιτοφυλακές είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα τουρκικά όπλα. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι πολιτοφυλακές απείλησαν να ξεκινήσουν επιθέσεις σε τοποθεσίες που ανήκουν στις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στη Σύρτη και στην Al Jufrah.

Ο Mismari επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση του LNA στην κατάπαυση του πυρός προειδοποιώντας ενάντια σε οποιαδήποτε κλιμάκωση ή πρόκληση από τις πολιτοφυλακές.

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα