ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ HELLFIRE: Εξοπλίζονται τα Apache και τα Kiowa της Αεροπορίας Στρατού

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αποκαλυπτήρια έγιναν το Σάββατο για την προμήθεια επιπλέον πυρομαχικών HELLFIRE για τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Apache και τα προσφάτως αποκτηθέντα Kiowa Warrior της Αεροπορίας Στρατού.

Το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. δήλωσε ότι ανατέθηκε στη Lockheed Martin Missiles and Fire Control πρόγραμμα που σχετίζεται με την προμήθεια πυραύλων Hellfire.

Η παραγωγή των πυραύλων γίνει στο Ορλάντο της Φλοριντα, όπου στεγάζεται η Lockheed Martin Missiles and Fire Control, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του 2024.

“Oι δημοσιονομικές προμήθειες του 2019, 2020 & 2021, τα αμυντικά κονδύλια για το πρόγραμμα εξωτερικών στρατιωτικών πωλήσεων σε Ινδονησία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κουβέιτ περιλαμβάνουν συνολικά το ποσό των 101,332,412$, που καταβλήθηκε την στιγμή της ανάθεσης.” καταλήγει η δήλωση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

Οι πύραυλοι HELLFIRE χρησιμοποιούνται κυρίως στον αντιαρματικό αγώνα και θα αποτελούσαν τεράσιο εμπόδιο στις φιλοδοξίες τις Άγκυρας για την διάβαση του ποταμού Έβρου, καθώς τόσο τα Kiowa Warrior όσο και τα Apache μπορούν να χτυπήσουν απο απόσταση τα Τουρκικά άρματα με βολές HELLFIRE.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version