“ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ” – Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Σε «ψυχολογικό πόλεμο» από πλευράς Τουρκίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για καλή ψυχολογία των κατοίκων της μεθορίου αλλά και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για μία ρευστή κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τονίζοντας πως είναι άγνωστες οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς.

«Είναι σημαντικό που κατασκευάστηκε ο φράχτης το 2012», δήλωσε, προσθέτοντας πως εάν δεν υπήρχε τότε θα είχαν καταφέρει να περάσουν στην ενδοχώρα «χιλιάδες μετανάστες, που ενδεχομένως να κατευθύνονταν» προς άλλες χώρες της Ε.Ε.

Χαρακτήρισε «υψηλό» το φρόνημα των ντόπιων και δήλωσε συγκινημένος από την συμπαράσταση από πλευράς όλων των Ελλήνων. «Μας τηλέφωνουν και προσπαθούν να στείλουν αγαθά για να ενισχύουν τους φύλακες των συνόρων μας. Αυτό μας συγκινεί και μας κάνει πιο δυνατούς».

Αναφέρθηκε στην επικείμενη πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, που, όπως είπε, θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ωστόσο, έκανε και ορισμένες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Συγκεκριμένα, πρότεινε στην κυβέρνηση να προσληφθούν και οι επιλαχόντες του διαγωνισμού, αλλά και να δημιουργηθεί ένα «μόνιμο σώμα συνοριοφυλακής», το οποίο – όπως τόνισε «θα γνωρίζει καλύτερα τις ιδιομορφίες της περιοχής».

Ακόμη, ζήτησε επέκταση του φράχτη και επανέλαβε τη σημασία του «έμψυχου δυναμικού» που θα βοηθήσουν στην ύπαρξη «καλύτερης επιτήρησης».

«Είναι πιο σημαντικό το έμψυχο δυναμικό», εξήγησε ωστόσο, σημειώνοντας πως οι δυνάμεις της Frontex που θα φτάσουν στην περιοχή δεν θα παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα καθώς καταγράφουν και επιτηρούν, αλλά δεν μπορούν να αποτρέπουν εισόδους και να συλλαμβάνουν.  

Τέλος, αναφέρθηκε στους 11 πυλώνες 50 μέτρων που αναμένεται να τοποθετηθούν σε όλο το μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου το επόμενο διάστημα και θα εποπτεύονται από ένα κέντρο επιτηρήσεων.

«Θα συμβάλουν ακόμη περιοσσότερη στην καλύτερη φύλαξη», είπε. 

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Βασικοί προβληματισμοί για τους βαλλιστικούς πυραύλους

Πολλά είναι γνωστά για τους βαλλιστικούς πυραύλους. Άλλα απασχολούν...

Τα 40 Ελληνικά F-35 και η δυνατότητα στρατηγικής κρούσης

«Μην επιτίθεστε κατά μέτωπο σε θέσεις που μπορείτε να...