ΑΓΧΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Θέλω  επαφές με Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ”

ΑΓΧΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Θέλω επαφές με Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ”

 “Με τους κύριους Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν, αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας” είπε ο Ερντογάν τη Δευτέρα επισημαίνοντας ότι είχε συναντήσεις με ηγέτες πολλών κρατών στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία φαίνεται να προσπαθεί να ρίξει γέφυρες και με την Ελλάδα και με άλλα κράτη, γεγονός που πιθανόν να οφείλεται στο ότι με την επιθετική συμπεριφορά της εναντίον άλλων χωρών τα τελευταία χρόνια έχει περικυκλωθεί από εχθρούς, τη στιγμή που οι πραγματικοί σύμμαχοί της είναι ελάχιστοι με την τουρκική οικονομία να διαλύεται μέρα με τη μέρα.

“Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση όσο και σε αυτήν των επιτρόπων μας, συμφωνήσαμε με τους ομολόγους μας από την Αμερική, πως όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά το αντίθετο, τα πεδία συνεργασίας μας είναι πολύ περισσότερα και πιο επικερδή” πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400, η αγορά των οποίων έχει προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η νέα αναφορά του Ερντογάν στις σχέσεις με τις ΗΠΑ έχει ως σκοπό να κατευνάσει τις διεθνείς αγορές που δεν πείθονται από τα λόγια του.

Share
Translate »