Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αυξημένη δραστηριότητα Ρωσικών βομβαρδιστικών στο βόρειο ημισφαίριο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται έντονη κινητικότητα από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία σε διάφορα μέρη της υφηλίου, με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να γνωστοποιεί την διεξαγωγή πτήσεων με διάφορα είδη αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου, μέσω του καναλιού του στο Telegram, το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε την έναρξη προγραμματισμένων πτήσεων με βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας στον εναέριο χώρο πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, της θάλασσας του Μπάρεντς, της Νορβηγίας, της Ανατολικής Σιβηρίας, της θάλασσας Τσούκτσι, της θάλασσας Μποφόρ και του Αρκτικού Ωκεανού.

Αυξημένη δραστηριότητα Ρωσικών βομβαρδιστικών στο βόρειο ημισφαίριο
By Alex Beltyukov – RuSpotters Team – Gallery page http://www.airliners.net/photo/Russia—Air/Mikoyan-Gurevich-MiG-31B/2262875/LPhoto http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/5/7/8/2262875.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27355379

«Στις πτήσεις συμμετείχαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95Μ, καθώς και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22Μ3. Η μεγαλύτερη πτήση ήταν πάνω από 7 ώρες. Μαχητική συνοδεία παρείχαν τα πληρώματα των αεροσκαφών Su-35, Su-27, MiG-31 των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και της Ναυτικής Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ρώσων στις 14 Αυγούστου.

Επιπλέον, βάσει νεότερης ανακοίνωσης στις 15 Αυγούστου, το ρωσικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι παρόμοιες πτήσεις διεξήχθησαν από δύο αεροσκάφη Tu-95M και στον εναέριο χώρο πάνω από τα διεθνή ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, τα οποία συνόδευσε αριθμός μαχητικών Su-30SM και Su-35.

«Οι πτήσεις διεξήχθησαν αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου. Οι πιλότοι αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας πετούν τακτικά πάνω από τα διεθνή ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, της Μαύρης και της Βαλτικής Θάλασσας και του Ειρηνικού Ωκεανού», δήλωσε ο Διοικητής της Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας της Ρωσίας Σεργκέι Κόμπιλας μετά το πέρας των δραστηριοτήτων.

Εν αντιθέσει με τα λόγια των ρώσου διοικητή, οι παραπάνω ενέργειες δεν κυλάνε πάντα τόσο ομαλά, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει με σχετικό άρθρο, η πρόσφατη πτήση ρωσικών Tu-95 κοντά στον εθνικό εναέριο χώρο της Ολλανδίας προκάλεσε την ενεργοποίηση του Quick Reaction Alert (QRA) του ΝΑΤΟ, υποχρεώνοντας τα ρωσικά αεροσκάφη να αλλάξουν την αρχική πορεία τους.

Επιπλέον, σε αντίστοιχο περιστατικό, νορβηγικό αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης πλησίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο, όμως άλλαξε πορεία όταν προσεγγίστηκε από ρωσικά μαχητικά.

Πείτε μας την γνώμη σας για τις παραπάνω εξελίξεις στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πόλεμος Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε ξανά το Ρομπότινε (Robotyne) σύμφωνα με βίντεο

Ρομπότινε, Ουκρανία - Σε μια σημαντική εξέλιξη στον πόλεμο...

Διαφωνίες πριν την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Ισραήλ - Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ σε...

Διαβάστε ακόμα