Αφορισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά διάβασε σήμερα, Κυριακή, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν από λίγες ημέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο.
Με αφορμή αυτή τη δήλωση, ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε «βλάσφημα λόγια» το ότι «διά της Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ο Κορωνοϊός» και κάλεσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».
