AAV-7 ΗΠΑ | Μακρία απο το φυσικό τους περιβάλλον χιλιάδες αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα πέρυσι, το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποφάσισε να αποσύρει τα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα (AAV) από τις αμφίβιες επιχειρήσεις και να τα χρησιμοποιεί μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Τα AAV (Amphibious Assault Vehicle) δεν θα χρησιμεύουν πλέον ως μέρος των τακτικών προγραμματισμένων αποστολών ούτε θα χρησιμοποιούνται για εκπαιδεύσεις στη θάλασσα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων», δήλωσε ο στρατηγός Ντέιβιντ Μπέργκερ, διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Ισπανικό AAV7 Photo by Contando Estrelas

“Εάν είναι απαραίτητο, το Σώμα θα επιτρέψει στα AAV να επιστρέψουν στο νερό, αλλά μόνο εάν χρειάζονται για την αντιμετώπιση κρίσεων. Τα οχήματα θα εξακολουθούν να επιχειρούν στην ξηρά.” πρόσθεσε ο διοικητής.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι που μίλησαν σε Αμερικανικά media ισχυρίστηκαν ότι οι πεζοναύτες των ΗΠΑ μπορούν ακόμα να διεξάγουν αμφίβιες επιχειρήσεις με τα AAV-7 με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, αλλα η απόφαση ελήφθη με σκοπό την βιωσιμότητα και την ενίσχυση των μελλοντικών δυνατοτήτων του νέου AAV που αναπτύσει ο Αμερικανικός Στρατός.

Το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ άρχισε να παραλαμβάνει τα καινούρια αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα το περασμένο φθινόπωρο και επί του παρόντος αντικαθιστά τα παλαιότερα AAV-7 που τέθηκαν και στον συγκεκριμένο περιορισμό.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε (share) την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version