14,5 ΔΙΣ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η Τουρκία περιλαμβάνεται μεταξύ των υποψηφίων χωρών της ΕΕ που πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση από τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 2021 και 2027, δήλωσε ο Oliver Varhely, Επίτροπος της ΕΕ για τις γειτονικές σχέσεις και τη διεύρυνση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα νέο Μέσο Προενταξιακής Βοήθειας (IPA), ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για υποψήφιες χώρες της ΕΕ που θα χρησιμοποιηθεί για έργα και προγράμματα που επιτρέπουν την ευθυγράμμιση με την ένωση, διαθέτοντας 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ως υποψήφια χώρα της ΕΕ, η Τουρκία συμπεριλαμβάνεται στο IPA», ανέφερε ο Varhely.

Η έκθεση έρχεται όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα αναβίωσε απροσδόκητα την προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αναφέροντας την διαχείρρηση της πανδημίας του κοροναϊού ως σαφή απόδειξη για το πόσο απαραίτητη είναι η Τουρκία για την ΕΕ.

Οι διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ άρχισαν το 2005, ωστόσο η Τουρκία σημείωσε αργή πρόοδο όσον αφορά την εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης και το μπλοκ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 σταμάτησε τη διαδικασία, επικαλούμενη σοβαρές ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου της Τουρκίας.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

M48A5 MOLF: Η ιστορία του και οι δυνατότητες του

Τα M48 Patton είναι από τα πιο διαδομένα άρματα...

Η καταστροφή των Τουρκικών Leopard-2A4 στην μάχη της Αλ Μπαμπ

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τα...