Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

120 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S400

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία έχει παραδώσει περισσότερους από 120 πυραύλους εδαφους-αέρος στην Τουρκία για τους S400 σύμφωνα με την πράξη παράδοσης και αποδοχής που υπογράφηκε από την Τουρκία και τη Ρωσία το Δεκέμβριο, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass .

Η Τουρκία προέβη σε συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια συστημάτων S-400 το 2017 και άρχισε να δέχεται παράδοση εξαρτημάτων για το σύστημα τον Ιούλιο του 2019.

Η αγορά των S400 οδήγησαν σε κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν οτι το ρωσικό σύστημα ειναι ασύμβατο με το stealth F-35 το οποιό η Τουρκία ειχε ασχοληθεί & με την κατασκευή του θέτοντάς σε κίνδυνο την άμυνα του ΝΑΤΟ .

Η Τουρκία απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα F-35 και οι νομοθέτες των ΗΠΑ πιέζουν για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σχετικά με την αυξημένη συνεργασία της χώρας με τη Ρωσία.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα S-400 είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

Η Ρωσία έχει επίσης παραδώσει βοηθητικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά και εργαλεία, ανέφερε στη Tass ανώνυμη πηγή, αλλά η σύμβαση με την Τουρκία δεν περιελαμβάνει καμιά “μεταφορά τεχνολογίας”.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα