“Δεν υπάρχει περίπτωση ειρηνικής σχέσης με τους Τούρκους” – Μακρόν

“Δεν υπάρχει περίπτωση ειρηνικής σχέσης με τους Τούρκους” – Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2022 σε συνέντευξη που προβλήθηκε την Τρίτη.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν προσπάθειες από την Άγκυρα να αναμιχθεί στις επόμενες εκλογές, ο Macron είπε στο κανάλι France 5:

“Φυσικά. Είναι σίγουρο, και οι απειλές τους δεν μπορουν να καλυφθούν. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι. Νομίζω ότι αυτό είναι κατι που δεν μπορούμε να ανεχτούμε.”

“Δεν θέλω να ξαναμπλέξω σε μια ειρηνική σχέση με την Τουρκία οταν υπάρχουν τέτοιοι ελιγμοί απο πίσω”, πρόσθεσε ο Μακρόν.

Τα σχόλια του Μακρόν έρχονται σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις του Παρισιού και της Άγκυρας έχουν φτάσει σε ιστορικά χαμηλά με τις δύο χώρες να μην κρύβουν την αντιπάθεια που έχει η μια για την άλλη.

Ο Ερντογάν είχε προηγουμένως κατηγορηθεί για παρέμβαση σε γερμανικές εκλογές το 2017 όταν ζήτησε από Γερμανούς-Τούρκους πολίτες να ψηφίσουν κατά του κόμματος της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Ερντογάν ζήτησε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων εν μέσω μιας διαμάχης για την στάση του Γάλλου προέδρου απέναντι στο Ισλάμ και τους μουσουλμάνους μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αυστρία.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »