ΝΕΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: “Χτύπησαν τουλάχιστον 4 χωριά”

ΝΕΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: “Χτύπησαν τουλάχιστον 4 χωριά”

Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν 4 χωριά στην περιοχή Amed, στο βουνό Gare οπου πρόσφατα οι Τουρκικές ενοπλές δυνάμεις ειχαν εξαπολύσει επίθεση η οποιά οδηγήθηκε σε φιάσκο καθώς οι Κούρδοι αποκάλυψαν οτι 13 Τούρκοι σκοτώθηκαν απο φίλια πυρά.

Ο εκδότης Nasir Eli, είπε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν 2 χωριά τρεις φορές σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τσεμάνκ, λέει ότι οι άνθρωποι δεν ζουν σε αυτά τα δύο χωριά αλλά αρκετα κοντά στους οικισμούς αυτους και απο τύχη δεν υπήρχαν θύματα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, τα αεροπλάνα τους βομβάρδισαν το βουνό Gare και την περιοχή Ντιρελούκ στο Αμέντ σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, ισχυριζόμενοι ότι στοχεύουν βάσεις του PKK.

Ακόμα, η Τουρκία λέει ότι σε μια επιχείρηση με drone, ένας αξιωματούχος του ΡΚΚ με το όνομα Mesut Taşkin, τον οποίο η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά εκρηκτικών στην Τουρκία και για πολλές πυρκαγίες σε δασικές εκτάσεις, σκοτώθηκε κατα την συγκεκριμένη επιχείρηση στις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Τουρκία αναφέρει ότι ο άντρας αυτος ήταν υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα της Σιλόπις το 2015 και στην Κίζρ το 2016.

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση εναντίον του PKK στο Όρος Gare στις 10 Φεβρουαρίου.

Share
Translate »