ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ “ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ”: Πολυ σημαντική εξέλιξη για αποκλιμάκωση σε Τζαμού και Κασμίρ

Σε μια πολυ σημαντική εξέλιξη, η Ινδία και το Πακιστάν δημοσίευσαν κοινή δήλωση την Πέμπτη αφού οι Γενικοί Διευθυντές Στρατιωτικών Επιχειρήσεων και των δύο χωρών συζήτησαν τον καθιερωμένο μηχανισμό επαφών και την κατάσταση των συνόρων.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση, Ινδία και Πακιστάν εξέτασαν την κατάσταση κατά μήκος της γραμμής ελέγχου (LAC) σε Τζαμού και Κασμίρ και επανέλαβαν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενοι μηχανισμοί επαφών για την επίλυση τυχόν απρόβλεπτων καταστάσεων.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιείται εν μέσω συνεχιζόμενων παραβιάσεων κατάπαυσης του πυρός απο το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση που εκδόθηκε, Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τα βασικά ζητήματα που έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για αυστηρή τήρηση όλων των συμφωνιών, συνεννόησης και παύση πυρών κατά μήκος της γραμμής ελέγχου και όλων των άλλων τομέων με ισχύ από τα μεσάνυχτα μεταξύ 24 και 25 Φεβρουαρίου 2021.

Στο παρελθόν έχουν ξαναγίνει παρόμοιες προσπάθειες αλλά απέτυχαν.

Share