Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ: Loitering Munitions σε μονάδες επιφανείας για πλήγματα σε χερσαίους στόχους

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στο μικρό αυτό άρθρο θα διερευνήσουμε την δυνατότητα ναυπήγησης ή προμήθειας μονάδων επιφανείας με σκοπό πλήγματα κατά χερσαίων στόχων απο ασφαλή θέση με αιωρούμενα πυρομαχικά (περιφερόμενα πυρομαχικά – loitering munition).

Μια καλή πλατφόρμα κατά την γνώμη μας αποτελούν τα Mark V / VI και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και την τοποθέτηση των αιωρούμενων πυρομαχικών και σε μεγαλύτερες μονάδες όπως πχ οι ΤΠΚ κλάσσης Ρουσσέν.

Ο οπλισμός των μονάδων μεγέθους Mark V / VI και μεγέθους Ρουσσέν διαφέρει καθώς το μέγεθος των πυρομαχικών αυτών διαφέρει.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Loitering Munitions σε μονάδες επιφανείας για πλήγματα σε στόχους ξηράς - NEMESIS HD
PHOTO: By Swadim – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98686926

Στα μικρά σκάφη θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε Loitering Munition (περιφερώμενα πυρομαχικά – αιωρούμενα πυρομαχικά) τύπου Hero 30/70/120 και στις μεγαλύτερες μονάδες περιφερόμενα πυρομαχικά μεγέθους Hero 250/400/900.

Η κάθε έκδοση διαθέτει διαφορετικά χαρακτηρίστηκα όπως καταλαβαίνουμε αλλά όλες οι εκδόσεις των HERO παραμένουν φονικές.

Για παράδειγμα το HERO 30 έχει εμβέλεια 15 χιλιομέτρων και διάρκεια πτήσης περίπου 30 λεπτά και το HERO 900 έχει εμβέλεια 250 χιλιομέτρων και διάρκεια πτήσης περίπου επτά ωρών σε περιφορά κοντά ή όχι στους στόχους.

Ελληνικά Loitering Munitions σε ρόλο «κυνηγών» Τουρκικών USV - NEMESIS HD
PHOTO: IAI

Η Διασύνδεση των μονάδων αυτών με αεροδιαστημικά μέσα για την λήψη πληροφοριών στοχοποίησης και μέσω διασποράς στο Αιγαίο, θα χτυπούσε το ηθικό των απέναντι γειτόνων μας ως προς το στρατηγικό βάθος και την συμπαγή ηπειρωτική δομη.

Καταλαβαίνουμε ότι με την χρήση πλωτών μέσων οπλισμένων με περιφερώμενα πυρομαχικά, καμία Τουρκική στρατιωτική υποδομή ή μεταφορά δυνάμεων στα παράλια της Μικράς Ασίας δεν θα είναι ασφαλής.

Φυσικά εκτός των HERO θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και διαφορετικά αιωρούμενα πυρομαχικά καθώς η γκάμα τέτοιων όπλων είναι αρκετά μεγάλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα του Giorgos Maniatis

Copyright: Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς άδεια απο το NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα