Ο ξαφνικός θάνατος του Πριγκόζιν και της ηγεσίας της Βάγκνερ (Wagner) μας ώθησε στο NEMESIS HD να ερευνήσουμε παραπάνω το περιστατικό και με βάση τα στοιχεία μας υπάρχει μια εκπληκτική πιθανότητα: οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είχαν εκ των προτέρων γνώση της τραγικής μοίρας του Γιεβγκένι Πριγκόζιν (Yevgeny Prigozhin), του γνωστού ηγέτη της μισθοφορικής ομάδας.
Εδώ κάπου θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Βάγκνερ (Wagner) είχε μεταφέρει αρκετούς από τους μαχητές της στην Λευκορωσία. Η εξέγερση κατά του Ρωσικού ΥΠΑΜ με την Βάγκνερ έξω από την Μόσχα έληξε όπως σας είχαμε ενημερώσει με παρέμβαση του πρόεδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Η μετακίνηση της Βάγκνερ ήταν υπο κάποιας μορφής εξορία από την Ρωσία για να μην τιμωρηθούν για τις πράξεις τους που περιλάμβαναν ακόμα και κατάληψη της πόλης Ροστόφ.
Εδώ ερχόμαστε στον τομέα της έρευνας μας στο NEMESIS HD καθώς εντελώς τυχαία…
Στις 21 Αυγούστου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν γρήγορα τη Λευκορωσία και να αποφύγουν οποιαδήποτε σχέδια ταξιδιού στη χώρα. Αυτή η συμβουλή, που θυμίζει τις προειδοποιήσεις πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είχε διαψεύσει πολλάκις η Ρωσία, μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί οι Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να είχαν γνώση κάποιου σχεδίου κατά της Wagner.
Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες και στις 23 Αυγούστου, αεροσκάφος στο οποίο βρίσκονταν ο Πριγκόζιν και ο υπαρχηγός της Βάγκνερ Ντμίτρι Ούτκιν έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βόρεια της Μόσχας. Μάλιστα, οι ρωσικές αεροπορικές αρχές επιβεβαίωσαν αρκετά γρήγορα την παρουσία του Πριγκόζιν στην μοιραία πτήση. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επί του παρόντος, στο σημείο της συντριβής διενεργείται έρευνα, από την οποία έχουν βρεθεί οκτώ πτώματα αλλά και το κινητό του αρχηγού της Wagner.
Σε μια προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί η πιθανή εμπλοκή του Βλαντίμιρ Πούτιν στο αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο του Πριγκόζιν. Αν και δεν εξαπέλυσε άμεσες κατηγορίες, είπε πως είναι σπάνιο όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά στη Ρωσία να μην βρίσκεται ο Πούτιν από πίσω.
Η ακριβής αιτία της συντριβής παραμένει αδιευκρίνιστη προς το παρόν. Ωστόσο, το ιστορικό συγκρούσεων του Πριγκόζιν (Prigozhin) με τις Ρωσικές στρατιωτικές αρχές, σε συνδυασμό με τον ρόλο του στη σύντομη εξέγερση τον Ιούνιο, οδήγησαν σε εικασίες για κίνητρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανή δολοφόνια.
Η προειδοποίηση των ΗΠΑ για την Λευκορωσία θα μπορούσε να σχετίζεται με φόβο πιθανών αντιποίνων από τους Βαγκνερίτες που σταθμεύουν στην χώρα για την απώλεια του Πριγκόζιν και Ούτκιν. Με βάση την προειδοποίηση των ΗΠΑ και το πρόσφατο παρελθόν του Πριγκόζιν πολλά είναι τα πιθανά σενάρια.
Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!
Copyright: NEMESIS HD Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου σε άλλα μέσα ενημέρωσης, social media κτλπ χωρίς σχετική άδεια). Χρησιμοποίηστε την κοινοποίηση.