Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Έτοιμα τα RAFALE F3R για όποιον θέλει να τα «δοκιμάσει»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν είναι μια οποιαδήποτε πολεμική αεροπορία και κουβαλά πάνω της δεκαετίες εμπειρίας στις αερομαχίες και στις εμπλοκές, κάτι που την κάνει και μία απο τις ικανότερες αεροπορικές δυνάμεις του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλο και περισσότερα έθνη ζητούν να συνεκπαιδευτούν με τους Έλληνες πιλότους τα τελευταία χρόνια και Έλληνες πιλότοι έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Οι πιλότοι όμως αυτοί για να μπορέσουν να διατηρρήσουν το πλεονέκτημα στο Αιγαίο και στην Αν.Μεσόγειο, χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία που συνδιάζουν τόσο την ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού όσο και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Με στοχευμένες κινήσεις το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας κινήθηκε προς ακριβώς αυτην την κατεύθυνση τάχιστα και σε χρόνο ρεκόρ παρέλαβε τα πρώτα 6 RAFALE F3R απο την Γαλλία με τα υπόλοιπα 18 να αναμένονται σύντομα.

Η προμήθεια των RAFALE

Τρομοκρατημένος ο Μεσούτ Χακί με τους Ελληνικούς εξοπλισμούς
Photo by Dylan Agbagni, Public Domain

Η προμήθεια των RAFALE συνδιάστηκε με την αναβάθμιση των F-16 σε επίπεδο F-16V αυξάνοντας την φονικότητα του συνόλου των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Τα Ελληνικά RAFALE F3R πετούν συνεχώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και ειδικά με βάση τα μάτια του κοινού μας που τα βλέπει πάνω απο τους ουρανούς του γαλανόλευκου Αιγαίου μας.

Οι πτήσεις αυτές έχουν ως σκοπό να προετοιμάσουν τους επόμενους πιλότους των Γαλλικών θηρίων που φέρουν και τον υπερσύγχρονο πύραυλο αέρος-αέρος «METEOR» που σύμφωνα τόσο με ξένους και τούρκους αναλυτές αποτελεί πραγματικό «game-changer» στην ισορροπία των αεροπορικών δυνάμεων.

Δεν είναι μόνο οι METEOR όμως που κάνουν την διαφορά αλλά και οι πύραυλοι MICA που χρησιμοποιούν και τα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου έχουν και αυτοί δυνατότητα εμπλοκής εκτός οπτικής επαφής (γνωστή ως BVR – Beyond Visual Range).

Με 14 hard points και ένα θαυμάσιο σύστημα αυτοπροστασίας (THALES SPECTRA) καταλαβαίνουμε ότι χιλιάδες λίβρες όπλων που μπορεί να μεταφέρει, το RAFALE δεν είναι κάτι συνηθισμένο στις αεροπορικές μάχες αλλά ένα αεροσκάφος τόσο αεροπορικής υπεροχής αλλά και κρούσης εναντίον πολλών στόχων.

Με όλα αυτά στο μυαλό μας, καλο θα είναι πέρα απο τις απειλές που ακούμε καθημερινά, να αντιλαμβανόμαστε ότι με την πορεία που έχουμε ξεκινήσει όπως η σωστή προμήθεια των RAFALE F3R, οι απειλές τους θα ατονίσουν στις πρώτες ώρες της σύγκρουσης.

Copyright: Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται χωρίς άδεια απο το NEMESIS HD

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα