ΑρχικήΓΝΩΜΗΑΠΟΨΗ: Να τεθεί ζήτημα αποστρατικοποίησης των παραλίων της Μικράς Ασίας

ΑΠΟΨΗ: Να τεθεί ζήτημα αποστρατικοποίησης των παραλίων της Μικράς Ασίας

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Viking Vision: Το νέο ΠΓΥ του Πολεμικού Ναυτικού, δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

Το Πολεμικό Ναυτικό έλαβε πρόσφατα μια σημαντική δωρεά από...

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE 20:30 – Μεγάλη νίκη Ερντογάν στις Τουρκικές εκλογές

Οι κάλπες στις εκλογές της Τουρκίας έκλεισαν για δεύτερη...

F126: Το μελλοντικό «θηρίο» του Γερμανικού Ναυτικού

Η Φρεγάτα 126 (F126) αποτελεί το αποτέλεσμα ενός προγράμματος...

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για την αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο BBC, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος...

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό για την αποφυγή παρεξηγήσεων, το άρθρο αυτό στοχεύει να δείξει οτι και η Ελλάδα μπορεί να πιέσει την Τουρκία με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία, να διαλύσει την Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου.

Στο σημερινό άρθρο θα εξηγήσουμε γιατί η καλύτερη απάντηση στις Τουρκικές παράνομες αιτιάσεις για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, είναι το να ζητήσουμε και εμείς ακριβώς το ίδιο για την Μικρά Ασία και μάλιστα με βάση τα δικά τους λόγια.

ΑΠΟΨΗ: Να τεθεί ζήτημα αποστρατικοποίησης των παραλίων της Μικράς Ασίας
NATO photo by GBR N LPhot Paul Hall/Released.

Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον απο το 2005 μέχρι τώρα, οι φωνές των γειτόνων που ζητούν την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών όλο και πληθαίνουν βασιζόμενοι στο επεκτακτικό δόγμα της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» χωρίς να έχουν νομικά επιχειρήματα παρα μόνο κατακτητικές βλέψεις για να επεκταθούν απο την Μικρά Ασία προς τα δυτικά.

Η Ελλάδα αρκετές φορές έχει εξηγήσει το νομικό καθεστώς γύρω απο την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία μας στα νησία που απελευθέρωσε τόσο το Αβέρωφ με τον Ελληνικό στόλο στους Βαλκανικούς και στον Α’ ΠΠ (Παγκόσμιο Πόλεμο) όσο και στα νησιά που οι Ελληνικές δυνάμεις με τον Ιερό Λόχο απελευθέρωσαν στον Β’ ΠΠ.

ΑΠΟΨΗ: Να τεθεί ζήτημα απο την Ελλάδα αποστρατικοποίησης των παραλίων της Μικράς Ασίας - Τουρκία
NEMESISHD.GR

Η Τουρκία επιμένει και αγνοεί ότι μέχρι και ο ΟΗΕ που η ίδια είναι μέλος, επικαλύπτει όλες τις δήθεν συμφωνίες αποστρατικοποίησης που επινοεί, μέσω του Άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που προσφέρει στην Ελλάδα το δικαίωμα της «Νόμιμης Άμυνας».

Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε στην στάση της Τουρκίας είναι το πώς δημιουργείται θέμα κυριαρχίας αν τα Ελληνικά νησιά είναι στρατικοποιημένα ή όχι, σε ποια συνθήκη αναφέρεται κάτι τέτοιο και γενικά σε ποια σχολή Διεθνών Σπουδών τα μάθανε αυτά τα κόλπα.

ΑΠΟΨΗ: Να τεθεί ζήτημα απο την Ελλάδα αποστρατικοποίησης των παραλίων της Μικράς Ασίας - Τουρκία
PHOTO: TWENTY20

Τα νησιά είναι οπλισμένα και έτοιμα όπως αναφέρουν και οι γείτονες για να αντιμετωπίσουν κάτι που φαίνεται να έχουν ξεχάσει.

Απέναντι απο τα νησιά μας, βρίσκεται η Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου και η μεγαλύτερη αποβατική δύναμη της Τουρκίας, που έχει στόχο ποιόν ; δεν μας εξηγεί κανένας απο την απέναντι πλευρά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ζητάνε αποστρατικοποίηση νησιών, οι Τούρκοι που εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974 και πρόεβησαν σε βιασμούς γυναικών και παιδιών, αποκεφαλισμούς και λεηλασίες ελληνικών χωριών και πόλεων.

ΚΥΠΡΟΣ
Photo by TomasNY at English Wikipedia

Με όλα αυτά στο μυαλό, το πιο σώφρον θα ήταν εμείς να απαιτούμε άμεση αποστρατικοποίηση των κατεχόμενων στην Κύπρο, της Ίμβρου και της Μικράς Ασίας με κύριο στόχο όπως θέλουν δήθεν και οι γείτονες μας Τούρκοι, την «μείωση των εντάσεων».

ΑΠΟΨΗ: Η Τουρκία να αποστρατιωτικοποιήσει τα παράλια της Μικράς Ασίας
PHOTO: Snap from U.S. Army video by Staff Sgt. Christopher Stewart

Άλλωστε οι ίδιοι οι γείτονες μέχρι πριν λίγο καιρό ανέφεραν συχνά πυκνά ότι δεν υπάρχει απειλή στρατιωτικής εμπλοκής με την Ελλάδα.

Αν άλλαξαν γνώμη υπάρχουν πολλά που μπορεί να αμφισβητήσει και η Ελλάδα και να ζητήσει την αποστρατικοποίηση τους πριν επεκταθεί ξανά μέσα στα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της όπως φοβάται και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας (Διαβάστε ΕΔΩ).

Copyright: Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς άδεια απο το NEMESIS HD.

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ