Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΨΗ: Το αστείο «Θετικό κλίμα» στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Έχοντας ήδη προειδοποιήσει για την αποτυχημένη δήθεν «διπλωματία των σεισμών» ήρθε επιτέλους η δικαίωση και για εμάς έναντι σε όλους αυτούς που «ηρεμούσαν» τον Ελληνικό λαό γράφοντας ότι κάτι δήθεν «άλλαξε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Με προσοχή παρακολουθούμε στο NEMESIS HD τους τελευταίους μήνες που Ελλάδα και Τουρκία δήθεν ακολουθούν μια θετική πορεία στις σχέσεις τους μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην γείτονα χώρα.

Από το «Δεν είμαστε αφελείς» του Νίκου Δένδια στις νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου και Ερντογάν

Είδαμε ένα μπαράζ απο θετικές δηλώσεις από κυβερνητικούς εκπρόσωπους που δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες και δεν θα ήταν τίμιο να το κάνουμε με βάση την πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Στην πραγματικότητα δεν άλλαξε τίποτα

Είδαμε ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στο πραγματικό πεδίο και σε πραγματικά ανύπαρκτες ευκαιρίες συνεννοήσης με την Τουρκία που δεν βελτιώνε τίποτα πέρα από τα να κάνει τα αυτονόητα.

Από το «Δεν είμαστε αφελείς» του Νίκου Δένδια στις νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου και Ερντογάν
PHOTO By Jerry Gunner from Lincoln, UK – 93-0696 LMTAS F-16D Fighting Falcon 192º Filo Turkish AF, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24978118

Είδαμε την Ελλάδα, να θεωρεί θετικό βήμα ότι η Τουρκία δεν πετούσε μαχητικά για παραβιάσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο, δηλαδή να πούμε και ευχαριστώ που σταμάτησαν προσωρινά μετά από χιλιάδες παραβιάσεις και ευθείες αμφισβητήσεις της Ελληνικής κυριαρχίας.

Όπως είχαμε γράψει ξεκάθαρα στο άρθρο «Η εντελώς παράλογη «λογική» βελτίωσης των σχέσεων με Τουρκία μετά τον σεισμό»:

«Με βάση αυτή την εντελώς ανούσια εξέλιξη, αρκετοί είδαν βήματα προς το καλύτερο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πέρα από ότι οι παραβιάσεις τελικά μετά από μερικές μέρες ξανα ξεκίνησαν, η μικρή απουσία αυτή των Τούρκων δεν είχε να κάνει με «θετικά βήματα» στις μεταξύ μας σχέσεις αλλά στο ότι η τεράστια οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε από τους σεισμούς αναμένεται να επηρρεάσει στο σύνολο της την Τουρκική οικονομία με ότι αυτό συνεπάγεται για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις» είχαμε γράψει όταν βλέπαμε αυτήν την κατάσταση να εξελίσσεται.

ΥΠΕΞ: Ξεμπρόστιασμα της Τουρκικής προκλητικότητας με δημοσίευση χαρτών - NEMESIS HD

Βλέπουμε τώρα τον Τσαβούσογλου να επιστρέφει δυναμικά μαζί με τον Ερντογάν, σε δηλώσεις που αμφισβητούν ξανά την Ελληνική κυριαρχία (όχι βέβαια πως είχαν σταματήσει) και να αναφέρουν ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτό το θετικό κλίμα για να το πετύχουν.

Ποιός δημιούργησε αυτό το θετικό κλίμα όμως;

Από το «Δεν είμαστε αφελείς» του Νίκου Δένδια στις νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου και Ερντογάν

Φυσικά, η Ελλάδα που πέρα από την σωστή ανθρωπιστική βοήθεια για ανεξήγητο λόγο προσπάθησε να δείξει Παγκόσμια και ότι δήθεν τα βρίσκουμε με την Τουρκία και αναρωτιόμαστε εδώ και μήνες σε τι ωφέλησε αυτή η κίνηση την χώρα μας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι, αλλά η Τουρκία πρέπει να αποδεχθεί το διεθνές Δίκαιο και το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Economist σε μια κίνηση που όσο και να προσπαθούμε να εξηγήσουμε με διπλωματικούς όρους δεν γίνεται.

Δεν μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας είναι έμπειρος διπλωμάτης και εργάζεται φανερά και σταθερά για την βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό με βάση την πορεία που βλέπουμε εως τώρα, όμως θα πρέπει να τονίσουμε και τα λάθος βήματα που γίνονται κατά την γνώμη μας παρά την τελευταία δήλωση του Υπουργού που ξεκαθαρίζει ότι «Δεν είμαστε αφελείς» και ουσιαστικά αρχίζει να αποκλιμακώνει και ο ίδιος, αυτό το ψευδο-Θετικό κλίμα.

Από το «Δεν είμαστε αφελείς» του Νίκου Δένδια στις νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου και Ερντογάν
Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών, CC BY-SA 2.0

Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι όσο η απέναντι πλευρά ζητά την εξόντωση μας την οποία δεν σταμάτησε το 1922 αλλά προσπάθησε και το πέτυχε μερικώς να ξεριζώσει τους Έλληνες αδελφούς μας στην Κύπρο το 1974.

Δεν είναι μόνο ζήτημα «Διεθνούς Δικαίου» αλλά ζήτημα επιβίωσης για Ελλάδα και Κύπρο και για αυτό το καλύτερο είναι να την έχουμε την απέναντι χώρα μόνιμα στην γωνία. Όσοι πιστεύουν ότι στους «μοντέρνους χρόνους» δεν χωράνε πλήρης κλίμακας πόλεμοι και εγκλήματα πολέμου, ας κοιτάξουν προς Αρμενία, Ουκρανία και Συρία και θα λυθούν οι απορίες τους.

-Copyright: NEMESIS HD – NEMESISHD.GR (Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια)

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα