Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΑΠΟΨΗ: Τα συμπεράσματα μας από την αποστολή της ΔΕΠ στο Σουδάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η πρόσφατη επιτυχημένη αποστολή που πραγματοποίησαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Σουδάν ανέδειξε αρκετά κρίσιμα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Με αυτό το άρθρο θα παρουσίασουμε μερικά συμπεράσματα από την επιχείρηση ώστε στο μέλλον να εκμεταλλευτούμε κατά την γνώμη μας λίγο καλύτερα τέτοιες αποστολές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από την αποστολή στο Σουδάν

Πρώτον, παρά τις πρόσφατες ψευδείς ειδήσεις περί καθήλωσης του C-130 στο Ασουάν της Αιγύπτου, το πρόβλημα με τα μεταγωγικά μας αεροσκάφη, όπως τα C-130, είναι υπαρκτό και πρέπει να επιλυθεί επειγόντως.

Η ασφάλεια των στρατευμάτων και των πολιτών μας εξαρτάται από την αξιόπιστη και αποτελεσματική μεταφορά τους και τυχόν προβλήματα με την διαθεσιμότητα των μεταγωγικών μας πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως.

ΑΠΟΨΗ: Τα συμπεράσματα μας από την αποστολή της ΔΕΠ στο Σουδάν
Photo by : ΓΕΑ (HAF Spokesman

Δεύτερον, η πρόσφατη αποστολή απέδειξε την ανάγκη για ισχυρότερη παρουσία και ετοιμότητα όταν οι πολίτες μας βρίσκονται σε ακραίο κίνδυνο. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι προετοιμασμένες να ανταποκριθούν γρήγορα και αποφασιστικά σε κάθε απειλή κατά των πολιτών μας και να δράσουν με αποφασιστικότητα και δύναμη όχι μόνο μέσω συμβολικής αποστολής δυνάμεων.

Τρίτον, η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έδρασε αποτελεσματικά, αποδεικνύοντας τη σημασία μιας καλά συντονισμένης προσέγγισης στην εκτέλεση της αποστολής. Η συνεργασία και η συμμετοχή στους απεγκλωβισμούς στο Χαρτούμ με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο Σουδάν θα παρείχε μεγαλύτερη εμπειρία και θα ενίσχυε την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεών μας στο πεδίο της μάχης.

ΑΠΟΨΗ: Τα συμπεράσματα μας από την αποστολή της ΔΕΠ στο Σουδάν

Τέταρτον, η επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής χωρίς ούτε μία βολή αποτελεί απόδειξη του επαγγελματισμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι μια αντανάκλαση των υψηλών προτύπων εκπαίδευσης και των προσπαθειών για ειρηνική επίλυση των καταστάσεων.

Πέμπτον, η στάση των συμμάχων μας ήταν πολύ θετική και η υποστήριξή τους ήταν καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής. Χωρίς τη βοήθειά τους, μπορεί να είχαμε απώλειες και να αντιμετωπίζαμε μεγαλύτερες δυσκολίες.

Έκτον, ενώ η αποστολή ήταν επιτυχής, υπήρξαν κάποιες λανθασμένα επικοινωνιακά παιχνίδια όσον αφορά τις προτεραιότητες προβολής στα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη θόλωση από δημοσιογράφους των προσώπων των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι σημαντικό να διδαχθούμε από αυτά τα λάθη και να διασφαλίσουμε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν σαφή κατανόηση των στόχων και των προτεραιοτήτων της αποστολής πέρα από το εκλογικό κομμάτι.

Υπερηφάνεια: Το βίντεο της επιχείρησης της ΔΕΠ στο Σουδάν - NEMESIS HD
PHOTO: ΓΕΕΘΑ

Τέλος, είναι σημαντικό να έχουμε διπλωματική αποστολή στο Σουδάν και να συμμετέχουμε στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Το Υπουγείο Εξωτερικών μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και η εμπλοκή μας στις ειρηνευτικές συνομιλίες θα αποδείξει τη δέσμευσή μας σε αυτόν τον στόχο επεκτείνωντας την επιρροή μας στην Αφρική στα πρότυπα της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.

Σύνοψη

Συνοψίζοντας, η πρόσφατη αποστολή που πραγματοποιήθηκε από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στον επαγγελματισμό, την τεχνογνωσία και την αφοσίωση όλων των εμπλεκομένων.

Ωστόσο, τόνισε επίσης αρκετούς τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν βελτιώσεις.

Αντιμετωπίζοντας αυτά τα ζητήματα και μαθαίνοντας από τις εμπειρίες μας, μπορούμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας και να διασφαλίσουμε τη συνεχή επιτυχία των μελλοντικών αποστολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πείτε μας και την δική σας γνώμη στα σχόλια!

Copyright: NEMESIS HD – NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα