Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΑΠΟΨΗ: Τα νέα “παιδιά” της Εθνικής Άμυνας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αυτό το άρθρο γράφεται με αφορμή τη συζήτηση στο twitter, για τα νεαρά άτομα που επιχειρούν να ασχοληθούν με τον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής.

Ότι η κριτική (σωστή ή λανθασμένη) ενοχλεί τους πάντες είναι γνωστό. Από ότι φαίνεται όμως το πρόβλημα είναι και αλλού. Αυτό που τελικά ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι η ηλικία. Αν αυτοί που θα έχουν διαφορετική οπτική γωνία θα είναι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι. Αν οι μικρότεροι αξίζει να έχουν άποψη και δικαίωμα να δράσουν ανεξάρτητα.

Αυτήν την αλλεργία προς τις νεαρότερες ηλικίες δεν μπορώ να την κατανοήσω. Ίσως να φταίει που και εγώ ανήκω σε αυτές. Βασικά ανήκω; Εσείς που τα κρίνετε αυτά έχετε βγάλει ετυμηγορία από ποιες ηλικίες και πάνω επιτρέπεται η διατύπωση άποψης; Εγώ στα 24 είμαι καλά;

Σε μια δημοκρατία όλοι έχουν το δικαίωμα να μιλάνε, να αρθρογραφούν, να συζητούν (πάντα με λογικά επιχειρήματα).

Οι μεγαλύτεροι θεωρητικά με μια σοφία και εμπειρία και οι νεότεροι με τόλμη και ανοιχτούς ορίζοντες. Οι μεγαλύτεροι να συγκρατούν και οι νεότεροι να ξεσηκώνουν. Αυτήν θα ήταν μια καλή ισορροπία.

Κάποιοι όμως, κυρίως μεγαλύτεροι δεν το επιθυμούν αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να πολεμήσουν προσπάθειες νέων ανθρώπων και εδώ συμβαίνουν τα παράδοξα. Να γίνεται ας πούμε συζήτηση από τους μεγάλους, για το που πάει η χώρα όταν οι νέοι ενδιαφέρονται για ασήμαντα ζητήματα. Να που όμως υπάρχουν νέοι που ασχολούνται και με τα σοβαρά και οι ίδιοι μεγάλοι προσπαθούν να τους περιθωριοποιήσουν.

Στην δημοκρατία όλοι έχουν δικαίωμα να μιλάνε, κάτι που προσωπικά το πιστεύω και το στηρίζω, αλλά αν υποθετικά ακολουθήσω την άποψη ότι μόνο συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες πρέπει να το έχουν, δεν θα σας αρέσει η απάντηση μου.

Άτομα κοντά στην ηλικία των 18 έχουν καθαρό κοινωνικό μητρώο, θα έχουν ευθύνη για το τι θα κάνουν στο μέλλον, δεν έχουν ευθύνη για ότι έχουν κάνει στο παρελθόν. Οπότε ποιος πραγματικά θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα. Άνθρωποι που είναι καθαροί από σφάλματα ή αυτοί που έχουν χάσει το μέτρημα.

Μεγάλοι, μικροί έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση. Και εν τέλει ο λόγος για τον οποίο, άτομα κοντά στην ηλικιακή μου ομάδα ασχολούμαστε με θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής αντί με καλοπέραση, είναι ότι κάποιοι άλλοι στο μακρινό έως κοντινό παρελθόν τα κάνανε θάλασσα. Μαντέψτε ποιοι είναι αυτοί ηλικιακά.

Η άποψη του αρθρογράφου δεν εκφράζει απαραίτητα το NEMESISHD.GR και δημοσιεύεται στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα