Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΑΠΟΨΗ: Για να τα έχουμε καλά Βαλκάνιοι γείτονες μας…

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το άρθρο αυτό γράφεται με αφορμή την σύλληψη του ομογενή μας Φρέντι Μπελέρη στην Βόρεια ‘Ηπειρο από τις αλβανικές αρχές, μετά απο πολύ σκέψη στο NEMESIS HD για το αν θα πρέπει να κάτσουμε να εξηγήσουμε μέσω ειδήσεων το τι ακριβώς έγινε ή να μπούμε κατευθείαν στο θέμα και να αφήσουμε τις ανούσιες εξηγήσεις γύρω από την προβοκάτσια αυτή.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η ομογένεια μας βρίσκεται μπροστά στα πυρά της Αλβανίας που δεν λέει να βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της με την Ελλάδα, παρά τα πολλαπλά θετικά βήματα που έχουν γίνει και την σημαντική ενίσχυση των σχέσεων που έχει προκύψει από την μετανάστευση των ανθρώπων της στην Ελλάδα.

Στο NEMESIS HD εξαρχής βρίσκουμε ανούσιο, η Αλβανία και η Ελλάδα να βρίσκονται σε κόντρα, δεν συμφέρει καμία από τις δύο χώρες και μάλιστα με βάση την ιστορία (σωστή ή λάθος) που διδάσκονται οι Αλβανοί γείτονες μας, θα έπρεπε να έχουμε και κοινό εχθρό.

Όμως δεν έχουμε…

ΑΠΟΨΗ: Για να τα έχουμε καλά Βαλκάνιοι γείτονες μας...
Photo by T.C. Cumhurbaşkanlığı (Twitter)

Η Αλβανική κυβέρνηση όπως οι περισσότερες κυβερνήσεις τις χώρας αυτής, παραμένουν αθεράπευτα προσκολλημένοι στην Τουρκική επιρροή παρά την θετική γνώμη της Ελλάδας και της κινήσεις που έδωσαν στην Αλβανία την ευκαιρία να είναι μέλος του NATO με την σύμφωνη γνώμη της χώρας μας, την προοπτική που δίνει η χώρα μας στην Αλβανία να γίνει μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και ότι η Ελληνική οικονομία δεν έχει τραβήξει την μπρίζα από την οικονομία της Αλβανίας, την οποία ελέγχει άμεσα ως απάντηση στις περίεργες κινήσεις με την ελληνική ομογένεια.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τι και πως συμβαίνει πίσω από τον Φρέντι Μπελέρη και την «τυχαία» σύλληψη του, δυο μέρες πριν τις εκλογές στην Χειμάρρα, νομίζουμε ότι είναι κατανοητό από την Ελληνική κοινωνία.

Αυτό που θα πρέπει να τονίστει είναι…

Για να τα έχουμε καλά Βαλκάνιοι γείτονες μας, θα πρέπει και εμείς ως Έλληνες να τονίσουμε μερικά πραγματάκια μιας και βλέπουμε τα Αλβανικά ΜΜΕ ιδιαίτερα δραστήρια κατά της χώρας μας (και προφανώς αναφερόμαστε στους Αλβανούς γείτονες που δεν κατανούν αυτά που θα εξηγήσουμε και δεν θέλουν καλές σχέσεις με την Ελλαδα)…

ΑΠΟΨΗ: Για να τα έχουμε καλά Βαλκάνιοι γείτονες μας...
PHOTO: U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Alexander Cook

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η επιλογή της Ειρήνης, είναι επιλογή της ΕΛΛΑΔΑΣ και όχι δική σας. Αν θέλετε να αλλάξει αυτή η επιλογή, να ενημερώσουμε ότι κανένας υπόκοσμος καμία Τουρκία και καμία ΗΠΑ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην Ελλάδα να επιβάλλει την ισχύ της και μακάρι να μην χρειαστεί να δείτε τι σημαίνει να έχεις πάνω από 150 μαχητικά έτοιμα για χρήση και 1500 άρματα μάχης για να μην μιλήσουμε για τις δεκάδες χιλιάδες βλήματα και οτιδήποτε άλλο υπάρχει διαθέσιμο στο τεράστιο ελληνικό οπλοστάσιο που είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όχι την Αλβανία αλλά την ισχύ πυρός της Τουρκίας του 2ου μεγαλύτερου στρατού αριθμητικά στο NATO.

Η Ελλάδα είναι δεκάδες φορές μην πούμε χιλιάδες φορές πιο σημαντική από κάθε Βαλκανικό κράτος και η στήριξη που είχατε με την Σερβία από τις ΗΠΑ ήταν εξαιτίας της ευκαιρίας να κοντράρουν την Ρωσία στα Βαλκάνια.

Εδώ δεν ισχύουν αυτά.

ΑΠΟΨΗ: Για να τα έχουμε καλά Βαλκάνιοι γείτονες μας...
Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΘΑ

H Ελλάδα διαθέτει συμμαχίες και συμφωνίες που το μέλλον της χώρας σας, θα τεθεί υπο αμφισβήτηση συνολικά, όχι μόνο στην Βόρεια Ηπειρό και δεν μιλάμε για πρωτόκολλα της Κέρκυρας αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό πολυ πιο άγριο από αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος αναγνώστης που δεν ασχολείται με πολεμικές συγκρούσεις.

Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με την Αλβανία και βασική προυπόθεση είναι η σωστή συμπεριφορά της Αλβανίας προς την ομογένεια μας. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο και βλέπουμε δολοφονίες και εκβιασμούς μελών της ομογένειας μας συνεχώς.

Η ειρήνη στα Βαλκάνια θα έρθει όταν οι Αλβανοί φίλοι και γείτονες μας κατανοήσουν ότι Ελλάδα και Αλβανία πρέπει να είναι σύμμαχοι και να συνεργάζονται στενά. Είναι λάθος η Αλβανία να είναι πιόνι της Τουρκίας και αν συνεχίσει στο τέλος θα το πληρώσει ακριβά, ειδικά τώρα που η Σερβία πλησίαζει και αυτή το NATO.

Copyright: NEMESIS HD – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου χωρίς σχετική άδεια.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα