30.7 C
Athens
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΓΝΩΜΗΑΠΟΨΗ: Μπορούμε να πλήξουμε την Τουρκία στο Αιγαίο

ΑΠΟΨΗ: Μπορούμε να πλήξουμε την Τουρκία στο Αιγαίο

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για τις εκρήξεις στην αεροπορική βάση Saki

Ένας αξιωματούχος που εκπροσωπεί την ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε την...

«Μας προσκαλεί» στην Τουρκική αποβατική δύναμη της Φώκαιας ο Ακάρ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε ομιλία για...

Μια μυστική υπηρεσία (ΕΥΠ) στην επικαιρότητα…

Με θλίψη διαβάζουμε τα τελευταία νέα γύρω απο την...

Έτοιμα τα RAFALE F3R για όποιον θέλει να τα «δοκιμάσει»

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν είναι μια οποιαδήποτε πολεμική...

Με αφορμή το βίντεο του τουρικού Γενικού Επιτελείου που περιλαμβάνει τις δηλώσεις Ακάρ και αμέσως μετά δείχνει Τούρκους σπουδαστές να κολυμπούν 1950 μέτρα που όπως είπε ο Ακάρ είναι ο στόχος για να φτάσουν στο Καστελλόριζο, θα θέλαμε και εμείς στο NEMESIS HD να λύσουμε τις απορίες των αναγνωστών μας για ένα τέτοιο σενάριο που θα χρειαστεί να πλήξουμε την Τουρκία στο Αιγαίο.

Αρχικά, είναι απειλή οι γοργόνες του Ακάρ;

Το Καστελλόριζο ας υποθέσουμε οτι απέχει 2000 μέτρα όπως είπε ο Ακάρ και οτι οι γοργόνες του μπορούν να το φτάσουν κολυμπώντας. Το αποτέλεσμα θα είναι να εξαντλήσουν όλες τις δυνάμεις τους και να βρεθούν εκτεθειμένοι στα πυκνά πυρά της ΔΑΝ Μεγίστης, δηλαδή αυτοκτονία.

Μπορούν να μας νικήσουν στο Καστελλόριζο;

Ο πόλεμος είναι απρόβλεπτος και δεν μπορούμε να απαντήσουμε απόλυτα, αλλα η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ οτι τα νησιά κοντά στην Τουρκία «βρίσκονται μέσα στο στόμα τους» δεν ισχύει σε καμία περίπτωση καθώς η Πολεμική Αεροπορία, η ΑΣΔΕΝ και το Πολεμικό Ναυτικό θα φροντίσουν πριν δαγκώσουν οι Τούρκοι, να τους έχουν σπάσει ένα-ένα τα δόντια.

Αν όμως τελικά δαγκώσουν κάποιο μικρό νησί ή βραχονησίδα;

Σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, που δήλωσε «Όποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε, μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι» η απάντηση που θα λάβουν θα είναι η ολική εξολόθρευση απο κάθε διαθέσιμο μέσο, κάνοντας ασύμφορη την διατήρηση δυνάμεων ουσιαστικά αποκομμένων απο την γραμμή ανεφοδιασμού και αναπλήρωσης δυνάμεων απο τα παράλια.

Μπορούμε να απαντήσουμε σε Ίμβρο και Τένεδο;

Φυσικά, θεωρητικά πάντα, εμείς δεν χρειάζεται να κολυμπήσουμε, αλλά μπορούμε να αδρανοποιήσουμε ανα πάσα στιγμή την ανίσχυρη τουρκική αεράμυνα στα δύο νησία που η Τουρκία παραβίασε συστηματικά τα δικαιώματα των ντόπιων Ελλήνων αλλα και να ξεκινήσουμε αμέσως μετα αποβατική επίθεση με το σώμα Πεζοναυτών μας, την ύπαρξη του οποίου ξεχνάει ο νατοϊκός μας σύμμαχος Χουλουσί Ακάρ.

Ακόμα, σημαντική θα αποδειχθεί η δράση της Πολεμικής Αεροπορίας που δεδομένης της έλευσης των RAFALE και των F-16 Viper θα μπορεί αρκετά εύκολα να επικρατήσει έναντι της Τουρκικής πάνω απο το Θρακικό Πέλαγος και να απαγορεύσει στον Τουρκικό στόλο να πλησιάσει, δημιουργώντας στην ουσία συνθήκες άρνησης πρόσβασης /απαγόρευσης χρήσης περιοχής (A2/AD) χωρίς να υπολογίζουμε την δράση του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι τόσο εύκολο να δράσουμε με τον ίδιο τρόπο;

Κανείς δεν είπε οτι ένας πόλεμος είναι εύκολος ή ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ μας καθώς όπως αναφέραμε ένας πόλεμος έχει αρκετές ανατροπές και για τους μέν αλλα και για τους δε. Το ζήτημα αυτου του άρθρου είναι να αναχαιτιστεί η τουρκική προπαγάνδα που επηρεάζει δυστυχώς ενα κομμάτι του ελληνικού λαού που δεν γνωρίζει οτι και η Ελλάδα μπορεί να πλήξει σοβαρά την Τουρκία αν η ιδια το επιθυμεί και αν προκληθεί σε ακραίο επίπεδο.

Πρέπει να πέσουμε στο επίπεδο δηλώσεων του Ακάρ;

Φυσικά και όχι, το άρθρο έχει καθαρα ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν έχει σκοπό να εμβαθύνει σε επιχειρησιακές συνθήκες και απευθύνεται κυρίως στους Τούρκους αναγνώστες μας καθώς αρκετοί απο αυτούς θεωρούν την Ελλάδα εύκολη υπόθεση. Ο πόλεμος δεν είναι καλό πράγμα αλλα αν χρειαστεί θα τον πολεμήσουμε με πνεύμα νικητή όπως πάντα!

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου σε άλλα media χωρίς σχετική άδεια

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ