22.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025

ΑΠΟΨΗ: Εθνικός Στόχος η ένοπλη απελευθέρωση της Κύπρου μέσω του δημογραφικού και της αύξησης ΑΕΠ

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δεκαετίες τώρα, το έθνος φαίνεται να μαστίζεται από έλλειψη εθνικών στόχων και αρκετές φορές περιγράφονται οι εθνικοί στόχοι με ασάφειες και με θλιβερές υπενθυμίσεις προηγούμενων λαθών ή ηττών που οδηγούν σε μια μόνιμη ηττοπάθεια που δεν φέρνει αποτελέσματα και πράξεις. Με την κατάσταση στην Κύπρο να παραμένει άλυτη μετά την τουρκική εισβολή το 1974 εδώ και πλέον 50 χρόνια, είναι καιρός να εξεταστεί εάν μια ισχυρότερη, πιο διεκδικητική Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την επίτευξη μιας μόνιμης επίλυσης του «Κυπριακού», την ώρα που η Τουρκία έχοντας εισβάλει στο νησί, δεν δέχεται να διαπραγματευτεί για μια ειρηνική επίλυση και επιμένει σε μια «λύση δύο (2) κρατών» δηλαδή ουσιαστικά στην συνέχεια των πολεμικών επιχειρήσεων.

Είναι φυσικά μια άβολη αλήθεια ότι μερικές φορές, η δύναμη πυρός μπορεί να είναι καταλύτης για την πραγματική ειρήνη. Η κατάσταση στην Κύπρο μπορεί να εξηγηθεί και από τα λόγια του Αμερικανού Στρατηγού, Ντάγκλας Μακάρθουρ που είπε χαρακτηριστικά «Αυτός που είπε ότι η πένα είναι ισχυρότερη από το ξίφος, προφανώς δεν συνάντησε ποτέ πολυβόλα» απαντώντας στον ισχυρισμό του Edward Bulwer-Lytton που έγραφε το 1839 για το θεατρικό του έργο ότι «Η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος».

Οικονομική Ανάπτυξη – Αύξηση ΑΕΠ: Η κύρια δύναμη πυρός για το μέλλον

Η οικονομική ιστορία της Ελλάδας ήταν ταραχώδης και χαρακτηρίστηκε από μια πρόσφατη σοβαρή κρίση χρέους και μέτρα λιτότητας που έχουν πλήξει τους πολίτες της, σε έναν βαθμό επηρεάστηκε και η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) και αποτέλεσε και παράγοντα παρακμής της ελληνικής κοινωνίας. Ωστόσο, η χώρα άντεξε με τις θυσίες των πολιτών της και, παρά τα προβλήματα, εμφανίζονται νέες ευκαιρίες για οικονομική άνοδο και αντιμετώπιση της διαφθοράς που θα πρέπει να εφαρμόσει η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία.

Η Ελλάδα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Η οικονομική δύναμη δεν είναι απλώς ένα δείγμα του πλούτου μιας χώρας, αλλά ένας κρίσιμος πυλώνας που υποστηρίζει την εθνική ασφάλεια, τη γεωπολιτική επιρροή αλλά και το δημογραφικό.

Οι επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές, στην τεχνολογία αιχμής, στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία αλλά και ειδικά στην παιδεία μπορούν να χαράξουν την πορεία μιας ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης. Μια ακμάζουσα οικονομία μπορεί να υποστηρίξει έναν πολύ ισχυρό στρατιωτικό προϋπολογισμό, διασφαλίζοντας ότι η Ελλάδα θα διαθέτει τους πόρους που χρειάζονται για να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της και να διεξάγει αν χρειαστεί πόλεμο. Επιπλέον, η οικονομική ευημερία μπορεί να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρύτερη διεθνή κοινότητα, παρέχοντάς της μεγαλύτερη επιρροή στην διεθνή σκακιέρα.

Δημογραφικό: Οι αριθμοί απέναντι στον εχθρό

Βασική προϋπόθεση για την προετοιμασία της σύγκρουσης με τους εχθρούς της πατρίδας και την κατοχική δύναμη Τουρκία αποτελεί η ανάγκη για άμεσα μέτρα με στόχο την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας που δεν δείχνει να βελτιώνεται προς το παρόν. Αυτό προϋποθέτει επίσης ότι θα εγκαταλείψουν αρκετοί πολιτικοί την σαθρή, κατά την γνώμη μας, λογική ότι οι μετανάστες που δεν ανήκουν στο έθνος μας μπορούν να αποτελέσουν λύση για την βελτίωση των δημογραφικών στοιχείων. Τα κίνητρα για την ανάπτυξη των ελληνικών οικογενειών αποτελούν βασική προϋπόθεση καθώς πέρα από την λύση του δημογραφικού προβλήματος, μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει στο μέλλον το εργατικό δυναμικό και την επιχειρηματικότητα συνεισφέροντας στο ΑΕΠ της χώρας αλλά και τους διαθέσιμους στρατεύσιμους για τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Εξοπλιστικό πρόγραμμα με εθνικές λύσεις

Ο εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, ιδιαίτερα των αεροπορικών και ναυτικών δυνατοτήτων της, είναι απαραίτητος για την εμπλοκή κατά του εχθρού στην Κύπρο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι από το «πάρτυ των εξοπλισμών» ο Στρατός Ξηράς θα πρέπει να μείνει ακάλεστος. Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και να προστατεύσει την κυριαρχία της και στην ηπειρωτική χώρα καθώς η υπέρασπιση της Κύπρου είναι μια πολυστρωματική διαδικασία που μπορεί να περιλαμβάνει την άμυνα νήσων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που μπορεί να θεωρηθούν ως μοχλοί πίεσης από την Άγκυρα για να αντιδράσει σε μια πιθανή δύσκολη για αυτή κατάσταση στην Κύπρο.

Η επένδυση μέσω της αύξησης του ΑΕΠ σε σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, σε ιπτάμενα τανκερ, σύγχρονα πολεμικά πλοία και σύγχρονα, χαμηλού κόστους, πυραυλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας θα ενισχύσει τις πιθανότητες να πετύχουμε αποφασιστική νίκη απέναντι στον εχθρό ο οποίος ήδη τρέχει τέτοιες ενέργειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση λύσεων είναι και η ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που θα διασφαλίσει ότι οι πιέσεις τρίτων χωρών θα πέφτουν στο κενό και δεν θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ένας καλά εξοπλισμένος στρατός μπορεί να προβάλει δύναμη και εμπιστοσύνη, ενισχύοντας τη δέσμευση της Ελλάδας να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα.

Κύπρος: Η Τουρκία έχει ήδη διαλέξει τον πόλεμο

Η διχοτόμηση της Κύπρου παραμένει ένα οδυνηρό και άλυτο ζήτημα για κάθε Έλληνα που σκέφτεται εθνικά. Η τουρκική εισβολή του 1974 και η επακόλουθη κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού οδήγησαν σε δεκαετίες διπλωματικών προσπαθειών που απέτυχαν να βρεθεί κάποια λύση. Η λύση αυτή δεν έρχεται καθώς η ίδια η Τουρκία επιθυμεί την πλήρη κατοχή της Κύπρου και για το μόνο που λυπάται είναι ότι οι ήρωες της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς στάθηκαν σαν τείχος παρά τις αντιξοότητες, στα σχέδια της για κατάληψη ολόκληρου του νησιού. Με βάση τις διαρροές που υπάρχουν εδώ και χρόνια και επίσημα έγγραφα, στην Τουρκία φοβόντουσαν ότι πρέπει να βιαστούν πριν η Ελλάδα αναγκαστεί, παρά την πολιτική υποχωρητικότητα, να αντιδράσει στον Έβρο ή αλλού.

Όραμα για το μέλλον

ΑΠΟΨΗ: Εθνικός Στόχος η ένοπλη απελευθέρωση της Κύπρου μέσω του δημογραφικού και της αύξησης ΑΕΠ
PHOTO: US DOD F-35 Fly with RAFALE

Εστιάζοντας στην αύξηση του ΑΕΠ, στην λύση του δημογραφικού, στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών (+ της Εθνικής Φρουράς) και στις ισχυρές συμμαχίες με τους ισχυρούς παίκτες της περιοχής, το έθνος μας μπορεί να διασφαλίσει τα εθνικά του συμφέροντα και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Η απελευθέρωση και η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αν και είναι μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και κινδύνους, παραμένει ένας στόχος που έχει ξαναεπιτευχθεί από τις ελληνικές δυνάμεις. Το έθνος μας έχει αντιμετωπίσει πολύ σκληρότερους αντιπάλους στα χιλιάδες χρόνια που βρίσκεται στην περιοχή και με την απαραίτητη πολιτική βούληση αλλά και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να υπερασπιστεί τα δίκαια δικαιώματά του είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων της ιστορίας μας.

Διαβάστε 2 σχετικά άρθρα μας

- Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

- Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας

Διαβάστε επίσης

Saab GlobalEye: το σύγχρονο AWACS της Σουηδίας 

Σε προηγούμενο άρθρο μας, εξετάσαμε τα αεροσκάφη Swordfish της...

Υποβρύχια: Η φιλοσοφία των Type 212 και η σχέση τους με την Ελλάδα

Η πάντα διαρκής συζήτηση της αντικατάστασης των υποβρυχίων Type...

Το Τουρκικό Βαλλιστικό πρόγραμμα, η απουσία της Ελλάδας και οι λύσεις

Τα χρόνια περνάνε και το ερώτημα παραμένει ίδιο. Δεν...

BrahMos NG: Ο “Φονιάς” που μπορεί να εξοπλίσει Ελληνικά RAFALE

Η επίσκεψη του Ινδού Υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα &...

M72 LAW και RPG-18 : Τα αντιαρματικά μίας χρήσης του Ελληνικού Στρατού

Τα αντιαρματικά όπλα μίας χρήσης είναι ένα μεγάλο κομμάτι...

Πρόσφατες εξελίξεις

Ελλάδα–Chevron: Συμφωνία για νέες έρευνες σε σημαντικά θαλάσσια μπλοκ νότια της Κρήτης

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει μια ακόμα σημαντική εξέλιξη που...

Οι ΗΠΑ απαιτούν σαρωτικές αλλαγές από τη Συρία – Τι προσφέρουν σε αντάλλαγμα για μερική άρση κυρώσεων

Oι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στη νέα μεταβατική κυβέρνηση της...

Φιντάν-Ρούμπιο: Ψυχρή συνάντηση χωρίς F-35 και με επίπληξη των ΗΠΑ σε Τουρκία

Στις ΗΠΑ βρέθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας,...

Περισσότερες Εξελίξεις