Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Η Ρωσίδα κατάσκοπος και το δήθεν «Φιάσκο» της ΕΥΠ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Με έκπληξη διαβάζουμε την σπάνια για τα δεδομένα της ΕΥΠ ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη της ταυτότητας Ρωσίδας πράκτορα της ομάδας «illegals» η οποία δραστηριοποιούταν στην χώρα μας.

Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διαβάζουμε συναδέλφους που μέχρι χθες ασχολιόντουσαν με θέματα μόδας και σχεδόν gossip της πολιτικής και όχι μόνο ζωής της χώρας, να μιλάνε για φιάσκο της ΕΥΠ και δήθεν ανούσιες αποκαλύψεις.

Ας δούμε πρώτα από όλα την επίσημη ανακοίνωση της ΕΥΠ όπως δημοσίευθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ):

«Έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως “Μαρία Τ.”, η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος “Irina A. S.”, που δρούσε στη χώρα μας υπό “βαθύ κάλυμμα”.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο “illegals”. 

Οι “illegals” στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες-στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους.

»Η υπόθεση, που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών, καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της “Τ.” εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή “Irina” να ζει και να αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα “Μαρία”, εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα. Η δράση της “Τ.” δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΥΠ.

Είναι στην πραγματικότητα Φιάσκο;

Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση της ΕΥΠ αρκετοί συνάδελφοι μίλησαν για φιάσκο καθώς απέτυχε όπως είπαν να γίνει σύλληψη της κατασκόπου λες και μιλάμε για κάποιον κοινό εγκληματία.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι η ΕΥΠ όχι μόνο δεν απέτυχε αλλά «έκαψε την ταυτότητα» πράκτορα της από οτι φαίνεται Ρωσικής FSB μέσω της δημοσίευσης τόσο προσωπικών φωτογραφιών όσο και ονομάτων.

Η σύλληψη δεν πραγματοποιήθηκε και αυτό είναι αληθές αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σπάνια οι Μυστικές Υπηρεσίες συλλαμβάνουν εχθρικούς κατασκόπους και αυτό έχει να κάνει ακριβώς με τον τρόπο λειτουργίας τους.

Αιτίες που δεν συνελήφθη

Η Ρωσίδα κατάσκοπος και το δήθεν «Φιάσκο» της ΕΥΠ - NEMESIS HD
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ: PHOTO ENVATO

Στην παρούσα περίπτωση υπάρχουν δυο πιθανότερες αιτίες.

  1. Φυγαδεύτηκε η «Ρωσίδα Μαρία Τ.» όταν η FSB αντιλήφθηκε ότι φανερώθηκε η ταυτότητα της.
  2. Η ΕΥΠ δεν προχώρησε σε σύλληψη καθώς είναι πρακτική των μυστικών υπηρεσίων για να μην έχουν τέτοιες συλλήψεις και σε δικά τους μέλη που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Συνοψή

Όσοι χαρακτηρίζουν «φιάσκο» ότι διέφυγε η Ρωσίδα από την ΕΥΠ, μάλλον δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργούν οι Μυστικές Υπηρεσίες και τις ελάχιστες συλλήψεις που γίνονται για τέτοια ζητήματα.

Θα πρέπει να διαβάσουν αρκετές παραπάνω υποθέσεις κατασκοπείας και αν πιστεύουν ότι αυτά συμβαίνουν μόνο από εχθρούς και όχι και από φίλους ή ότι η ΕΥΠ δεν δραστηριοποιείται παντού στο εξωτερικό καλό θα ήταν να μην ασχολείστε τόσο στο σχολιασμό αυτής της θεματολογίας.

Το κομμάτι των Μυστικών Υπηρεσιών είναι πολύ περίπλοκο και δεν υπάρχουν κανόνες και όρια.

Πείτε μας την δική σας γνώμη στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα