Ο ΥΕΘΑ ξεκαθάρισε για Εθνικό Τυφέκιο και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Ο ΥΕΘΑ ξεκαθάρισε για Εθνικό Τυφέκιο και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε οτι το πρόγραμμα του εθνικού τυφεκίου δεν έχει μπει στο πάγο αλλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντησέ σε ερώτηση του βουλευτή, Γιώργου Τσίπρα, οσον αφορά το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της φήμης περι πωλησής τους οτι «όχι μόνον δεν τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισή τους» μέσω του προγράμματος του εθνικού τυφεκίου.

Ο ΥΕΘΑ πρόσθεσε οτι το εθνικό τυφέκιο θα γίνει σε συνεργασία με ξένη εταιρεία χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα για ποιά χώρα μιλάμε αλλα τόνισε οτι η συνεργασία αυτη «θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ».

Το πρόγραμμα του εθνικού τυφεκίου έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια, ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει οσο πιο γρήγορα γινεται για να αντικατασταθούν τα G3 του Ελληνικού στρατού.

Share
Translate »