ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ: Το Τσεσμέ παραβίασε την Ελληνική κυριαρχία και δεν μιλάει κανείς

ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ: Το Τσεσμέ παραβίασε την Ελληνική κυριαρχία και δεν μιλάει κανείς

Πέρι τις 8:30 το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου, το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο Τσεσμέ μπήκε παράνομα στο βόρειο τμήμα της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX εξω απο την Σκύρο η Τουρκία για έρευνες έως τις 2 Μαρτίου.

Το τουρκικό πλοίο πλέει ασυνόδευτο στην περιοχή “έχοντας ξεκινήσει τις εργασίες του” οπως ενημερώνουν τοσο Ελληνικές πηγές οσο και Τουρκικές πηγες

Unnamed 4

Δίπλα στο Τσεσμέ ( TCG CESME ) πλέει σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις του σε μια ακόμα χλιαρή αντίδραση της Αθήνας.

Το Τσεσμέ παραβίασε την Ελληνική κυριαρχία και δεν ασχολήθηκε κανείς

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ποντίσει καλώδιο για έρευνες, λένε πηγές στο enikos.gr, κινείται με 10 μίλια ταχύτητα και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της NAVTEX.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από το σκάφος του λιμενικού εκπέμπεται ηχογραφημένο σήμα με το οποίο καλεί το τουρκικό πλοίο να απομακρυνθεί από την περιοχή, καθως δεν έχει λάβει άδεια για έρευνες απο την Ελλάδα. ​

Με λίγα λόγια, το θέμα πέρασε στα χαμηλά καθώς απο ότι φαίνεται ουδείς επίσημος ασχολήθηκε μεχρι στιγμής για να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, οτι παραβιάζεται η κυριαρχία του.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »