Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

IVECO: Δυναμική παρουσία στην DEFEA 2023 με προτάσεις για τον Ελληνικό Στρατό

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ανάμεσα στους κολοσσούς της παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων στην αμυντική έκθεση DEFEA 2023, το παρόν έδωσε και η ιταλική Iveco Defence παρουσιάζοντας οχήματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν σημαντικά τον Ελληνικό Στρατό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έκθεσης, η εταιρεία παρουσία το ελαφρύ όχημα πολλαπλών ρόλων IDV MUV και το φορτηγό βαρέως τύπου IDV M1250.

IDV MUV 4×4

IDV MUV 4X4 IVECO: Δυναμική παρουσία στην DEFEA 2023 με προτάσεις για τον Ελληνικό Στρατό
PHOTO: IVECO DEFENSE

To IDV MUV είναι ένα στρατιωτικό όχημα υψηλής ευκινησίας σχεδιασμένο για αποστολές ανοικτού πεδίου. Αναφορικά με αυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση, επιτήρηση και φύλαξη συνόρων.

Επιπλέον, παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος, μπορεί να μεταφέρει ένα σημαντικό αριθμό προσωπικού και εξοπλισμού και να υποστηρίξει αποστολές ανεφοδιασμού.

Τέλος, το MUV διαθέτει και διαμόρφωση ειδικών επιχειρήσεων μήκους 5.7m, χωρητικότητας 8+2 ατομών και με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 3.7 τόνων.

IDV M1250

IDV M1250 IVECO: Δυναμική παρουσία στην DEFEA 2023 με προτάσεις για τον Ελληνικό Στρατό
PHOTO: IVECO DEFENSE

Το IVECO M1250.70T WM είναι ένα φορτηγό βαρέως τύπου που μπορεί να αναλάβει ένα μεγάλο εύρος αποστολών όπως μεταφορά στρατευμάτων, ανεφοδιασμό μονάδων και υποστήριξη πολεμικών επιχειρήσεων, προσφέροντας υψηλή ασφάλεια στο πλήρωμα χάρη στην θωράκιση του.

Έχει μήκος περίπου 10 μέτρων και μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 25 τόνων. Ακόμα, κάνοντας χρήση κινητήρα 680 ίππων μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 70χλμ την ώρα.

Εν ολίγοις, πρόκειται για μια αξιόπιστη πλατφόρμα που έχει αγοραστεί από την Γερμανία, την Ιταλία, την Ρουμανία και την Αυστραλία.

Επίλογος

Η Iveco προσφέρει αξιόλογα οχήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, όπως η Συνοριοφυλακή. Στην προκειμένη περίπτωση, η απόκτησή τους θα έδινε νέες δυνατότητες στον ΕΣ αντικαθιστώντας το σύνολο των απαρχαιωμένων φορτηγών του.

Πείτε μας την γνώμη σας για τα οχήματα στα σχόλια!

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου χωρίς σχετική άδεια

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα