21 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων ο τούρκικος σωβινισμός με τη σύγχρονη προβληματικότητα βρίσκεται πάλι σε έξαρση και με αφορμή την μη έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών o σουλτάνος Ερντογάν προσπαθεί πάλι να κρύψει και να εξάγει την κρίση τους κυρίως σε Ελλάδα και Συρία, σε μια προσπάθεια να καλύψουν το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει και να κερδίσει λίγο χρόνο απ’ την κατάρρευση της Τουρκίας.
Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση τρέχει πίσω από την ιστορία, αδυνατώντας να την ερμηνεύσει και να την κατανοήσει. Χαμένη μέσα στην ανικανότητα της και την ανιστόρητη ιδεοληψία της.
Μαζί με μερικούς ανειδίκευτους πανεπιστημιακούς και πολιτικούς που δηλώνουν θαυμαστές του Κεμάλ (Φίλης, Ρεπούση, Μπουτάρης) και πάνε στο ψευτοσπίτι του και συνωστίζονται για να προσκυνήσουν. Ο τρόπος αντίδρασης των επίσημων «της πολιτικής» συμπολιτευόμενων και μη απέναντι στο τουρκικό υπαρξιακό τους πρόβλημα και την ανασφάλεια τους μπορείς να την χαρακτηρίσεις και πολιτικά ανήλικη.
Το μόνο που κάνουν είναι ασκήσεις τρομοκράτησης και να καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας στον Ελληνικό λαό. Κάτι τέτοιες φωνές οδήγησαν στην κρίση και στον εξευτελισμό της χώρας με τη σύλληψη του Οτσαλάν.
Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να υποστηρίζεις ότι ένας διαλυμένος γενοκτονικός στρατός μπορεί να απειλήσει σήμερα τον ελληνισμό στο Αιγαίο, την Θράκη, την Κύπρο.
Τα Μεχμετζίκ τελειώσανε ….
Η Ελλάδα έπρεπε να είχε από χρόνια μια ανατολική εξωτερική πολιτική για την περιοχή και ειδικά της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της ανατολικής Θράκης .
Μια εξωτερική πολιτική που να επιδιώκει τον εκδημοκρατισμό της Μικράς Ασίας και την επαναφορά τον ανθρωπιστικών δικαιωμάτων στην περιοχή αυτή. Σήμερα είναι χρέος μας να στηρίξουμε τον αγώνα του κουρδικού λαού (οι Καρδούχοι του Ξενοφώντα) που μάχεται για την απελευθέρωση του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν καθώς και απέναντι στο τουρκικό δημιούργημα που λέγετε Daesh ( Ι.Κ.) στη Συρία .
Η Ελλάδα θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της και να δει με σοβαρότητα την κοσμογονία που γίνετε στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή και να επανασυνδεθεί με την ιστορία μας την κληρονομία μας και την ταυτότητα μας .
Έχουμε πολλούς ιστορικούς συνομιλητές εκεί.
Σε λίγα χρόνια συμπληρώνονται 200 χρόνια του αγώνα της Παλιγγενεσίας και η αρχή ενός νέου κύκλου για την Ελλάδα . Σ’ αυτό το νέο κύκλο οφείλουμε να προετοιμαστούμε για το ραντεβού μας με την ιστορία.
Η Τουρκία δεν έχει ιστορία έχει ποινικό μητρώο και πρέπει να πληρώσει
Σπόκος Βασίλειος, Οικονομολόγος Τοπικής Αυτοδιοίκησης
-Δημοσίευση αρθρού : nemesishd.blogspot.gr