Άγκυρα σε Μόσχα: «Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία»

Ο Ahmet Yildiz δήλωσε σήμερα πως η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία και η «Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διεθνή νομιμότητα και τα δικαιώματα των κατοίκων της Κριμαίας, παρά την παράνομη κατάληψή της από την Ρωσία».

 Ο Yildiz, αντιπροσωπεύοντας την Τουρκία στο συνέδριο δήλωσε ότι «πιστεύω σταθερά ότι μια νέα αναδιοργανωμένη, ενωμένη και ανεξάρτητη Ουκρανία η οποία θα διατηρεί το σύνολο των εδαφών της και την κυριαρχία της συμπεριλαμβανόμενης και της Κριμαίας πρόκειται να είναι για το καλό όλης της περιοχής, αλλά κυριότερα για τους Ουκρανούς». 
Η στάση της Τουρκίας απέναντι στο ζήτημα της Κριμαίας είναι γνωστή, αλλά ο τόπος και χρόνος που επιλέχθηκε να γίνουν οι δηλώσεις αυτές ίσως έχουν σχέση με την αποτυχία των συνομιλιών Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν και για τη Συρία και σίγουρα βάζουν κάνουν αβέβαιο το μέλλον της παραγγελίας των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα.

Εχω να πω οτι η Ρωσσια κινηθηκέ γρήγορα να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία , ακόμα και μετά απο την κατάριψη δικου της στρατιωτικού αεροσκάφους στην Συρία , χωρίς να μετράει οτι δεν θα αλλάξουν θέσεις πουθενά οι Τουρκοί…

Share