ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Μακρόν σε Αζέρους “Φύγετε τώρα από την Αρμενία”

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Μακρόν σε Αζέρους “Φύγετε τώρα από την Αρμενία”

Η Αρμενία έχει απευθύνει έκκληση στη CSTO να διενεργήσει διαβουλεύσεις σχετικά με τη συνοριακή διαμάχη που προέκυψε με το Αζερμπαϊτζάν, όταν Αζέρικα στρατεύματα κατέλαβαν περιοχή 2,5 χιλιομέτρων εντός του αρμενικού κράτους

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απαίτησε από το Αζερμπαϊτζάν να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά του από το αρμενικό έδαφος στο οποίο έχουν εισβάλει.

Συγκεκριμένα, ο Μακρόν έγραψε στο Twitter:

“Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν εισβάλει σε αρμενικά εδάφη. Πρέπει να αποσυρθούν αμέσως. Στον αρμενικό λαό, λέω για άλλη μια φορά: η Γαλλία στέκεται αλληλέγγυα και θα παραμείνει έτσι”.

Αρμένιος αξιωματούχος, δήλωσε ότι οι Αρμένιοι πρεπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές κακές εξελίξεις, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.

“Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε ψήφισμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καθώς είναι πολύ σαφές ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν μπει στο έδαφος της Αρμενίας, και σίγουρα θέλουμε να επιλύσουμε την κατάσταση με ειρηνικό τρόπο και είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε ειρηνικές συζητήσεις. Ωστόσο πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανές κακές εξελίξεις και να είμαστε προετοιμασμένοι για την προστασία της επικράτειάς μας, και επιπλέον σε αυτό το κακό σενάριο περιμένουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας, αλλά ελπίζω να μην έχουμε κακά σενάρια εδώ.”

Σας υπενθυμίζουμε ότι, προς το παρόν, η Αρμενία έχει ήδη ενεργοποιήσει το άρθρο 2 της CSTO που προβλέπει διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της CSTO και εάν οι Αζέροι δεν αποσυρθούν, η Αρμενία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 4, σύμφωνα με το οποίο όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να κηρύξουν πόλεμο στο Αζερμπαϊτζάν.

Share
Translate »