Παρατηρώντας την Τουρκική ναυτική βάση αποβατικών στην Φώκαια

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Καμία θέση αντιαεροπορικών συστημάτων δεν φαίνεται να υπάρχει στην Τουρκική ναυτική βάση που βρίσκεται στην Φώκαια της Τουρκίας οπου το συνόλο των αποβατικών που απειλούν την Ελλάδα ελλιμενίζεται και αναμένει εντολή επίθεσης στα Ελληνικά νησιά.

Τουρκική ναυτική βάση αποβατικών στην Φώκαια
NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Σύμφωνα με την έρευνα μας στο NEMESIS HD απο ανοιχτές πηγές (Google Earth, Zoom.Earth) η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί το σύνολο των αποβατικών της δυνάμεων κοντά στην Σμύρνη και συγκεκριμένα στην ναυτική βάση της Φώκαιας οπου εντοπίζονται πάνω απο 10 αποβατικά και πολυ πιθανόν το αποβατικό “TCG SARUCABEY (NL-123)” είτε το “TCG KARAMÜRSELBEY (NL-124).

NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Η Τουρκία δεν είναι τυχαίο οτι έχει τοποθετήσει τα αποβατικά της στη Φώκαια καθώς θέτει ως στόχο την Λέσβο & την Χίο.

Συνεπώς οποιαδήποτε αποστρατικοποίηση και απομάκρυνση MLRS ακυρώνεται απο τις ενεργειές τους.

NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Ο Φόβος της Τουρκίας για το συγκεκριμένο σημείο είναι οτι η Ελλάδα διαθέτει πυροβολικό και MLRS τύπου RM-70 τα οποία με την αναβάθμιση των ρουκετών τους, θα φτάσουν τα 40 χιλιόμετρα εμβέλεια, με τα Τουρκικά αποβατικά να είναι οριακά στο στόχαστρο καθώς απέχουν μόλις 52 χιλιόμετρα απο την κοντινότερη ακτή.

NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Φυσικά, τα αποβατικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και ενδεχόμενους κινδύνους απο ΟΥΚ και βολή ATACMS 150χιλιομέτρων οπου μπορεί να τα πιάσει και μέσα στο λιμάνι πριν προλάβουν να βγουν.

Με δεκάδες νέα και παλιά εμπόδια τα οποιά δημιουργούνται απο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

NEMESISHD.GR Photo with Zoom.Earth & Google Earth

Η απουσία των θέσεων αεράμυνας στην ναυτική βάση των Τουρκών μπορεί να θεωρηθεί και ως έξυπνη κίνηση για να μειωθούν τα έξοδα μιας και όλα θα γίνουν αστρόσκονη αν προσπαθήσουν να μας επιτεθούν.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια σε αλλα media

Exit mobile version