Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

KİRPİ II (4×4): Οι δυνατότητες του τουρκικού MRAP

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τo KİRPİ είναι ένα MRAP της τουρκικής BMC, με χιλιάδες οχήματα να έχουν κατασκευαστεί για τον τουρκικό στρατό και άλλους αγοραστές, ενώ έχει λάβει μέρος σε 5 πολέμους.

Έχει βάρος 21t, μήκος 7,4m, πλάτος 2,6m, ύψος 3,8m και πλήρωμα 3 ατόμων, ενώ μπορεί να μεταφέρει επιπλέον μια ομάδα 10 ατόμων. Φέρει μια 6κύλινδρη μηχανή των 375hp, προσφέροντας του μέγιστη ταχύτητα σε δρόμο 100χλμ και αυτονομία τα 750χλμ.

Το Kirpi 2 κυκλοφόρησε το 2018 μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας του Kirpi 1 και διαθέτει μια σειρά από αναβαθμίσεις ως αποτέλεσμα των διδαγμάτων από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού.

Θωράκιση:

KİRPİ II (4x4): Οι δυνατότητες τουρκικό MRAP - NEMESIS HD
PHOTO: ANHA SCREENSHOT

Για την προστασία που προσφέρει γνωρίζουμε, ότι διαθέτει βαλλιστική θωράκιση (σφαίρες και θραύσματα πυροβολικού) και προστασία κατά ναρκών.

Οπλισμός:

Διαθέτει τηλεχειριζόμενο πύργο με πυροβόλο είτε των 7,62mm είτε των 12,7mm, διαφορετικά μπορεί να τοποθετηθεί βομβιδοβόλο των 40mm.

Νέες δυνατότητες

Η νεότερη δεύτερη γενιά του Kirpi-2 έχει αναβαθμιστεί με χαρακτηριστικά καθώς διαθέτει καλύτερες αναρτήσεις για να κάνει τη διαδρομή πιο άνετη για τους στρατιώτες στο εσωτερικό του, καλύτερο κλιματισμό και νέα θωράκιση για μειωμένο βάρος του οχήματος και δυνατότητα μεταφοράς περισσότερου ωφέλιμου φορτίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα απο Στέλιος Π.

Copyright: Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς άδεια απο το NEMESIS HD.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα