Αποκλειστικό: Οι Τούρκοι εγκατέλειψαν άρον-άρον την Παλμύρα λίγο πριν ισραηλινή επίθεση – Το παρασκήνιο των κινήσεων στη Συρία

Από Nemesis HD
3 Λεπτά Ανάγνωσης
PHOTO: NEMESISHD.GR ΠΑΛΜΥΡΑ ΒΑΣΗ T4 ΣΥΡΙΑ - GOOGLE EARTH 4/3/2025

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές μας στη Συρία, Τούρκοι ειδικοί και υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), που βρίσκονταν στην Παλμύρα με σκοπό την εποπτεία της στρατηγικής αεροπορικής βάσης T4 (γνωστή και ως Tiyas) και της πρώην Ρωσικής βάσης δίπλα από τα μνημεία, αποχώρησαν βιαστικά λίγο πριν την έναρξη ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή.

Ειδικότερα, πρώην στελέχη του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) υπό τον Μπασάρ Αλ Άσαντ που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Παλμύρας, παρατήρησαν τις τελευταίες ημέρες ύποπτες κινήσεις και αυξημένη παρουσία ατόμων που συνδέονται στενά τόσο με τη ΜΙΤ όσο και με τον φιλοτουρκικό Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA). Η κινητικότητα αυτή εντοπίστηκε κυρίως γύρω από την πρώην ρωσική στρατιωτική βάση στο κάστρο Fakhr-al-Din-al-Ma’ani στα αρχαία μνημεία της περιοχής όπως μας ενημέρωσαν.

Οχήματα με χειριστές Drone επί μέρες είχαν σηκώσει μη επανδρωμένα για την καταγραφή της περιοχής και πιθανότατα συντονίζονταν με την Τουρκία για τις μελλοντικές βλέψεις της στην Συρία. Τουρκικό στρατιωτικό κλιμάκιο πρόσφατα είχε εισέλθει και στα στρατιωτικά τούνελ που υπάρχουν στην περιοχή.

Επιπλέον, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου 6-7 Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες βρίσκονταν εκεί για να διερευνήσουν την πιθανότητα δημιουργίας δύο νέων τουρκικών βάσεων στην περιοχή της Παλμύρας. Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για τον θάνατό τους στις ισραηλινές επιδρομές που αναφέραμε χθες κατά την διάρκεια της εκπομπής μας αλλά και στο X, οι πηγές μας διαψεύδουν αυτές τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Ωστόσο, επιβεβαιώνουν ότι οι συγκεκριμένοι Τούρκοι αξιωματικοί εγκατέλειψαν άρον-άρον τα σπίτια που τους έχουν παραχωρηθεί για να μείνουν στην περιοχή μετά από προειδοποιητική χαμηλή πτήση ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών. Εικάζεται ότι το Ισραήλ προειδοποίησε και επίσημα την Τουρκία μέσα από διπλωματικά κανάλια.

Το περιστατικό αυτό εντάσσεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, με τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ζήτησε δημοσίως από τον Αλλάχ την «καταστροφή του Ισραήλ», να δυναμιτίζουν περαιτέρω την κατάσταση. Από την πλευρά του, το Ισραήλ προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να αποφύγει ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία πριν αυτό καταστεί απαραίτητο. Όμως, είναι σαφές μετά τις ισχυρές αεροπορικές επιδρομές και την προειδοποίηση προς τους Τούρκους πως οποιαδήποτε νέα τουρκική προσπάθεια για στρατιωτική παρουσία στην Παλμύρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης.

Copyright: NEMESISHD.GR

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR