Συμβούλιο Εξωτερικών: Άτυπες πληροφορίες για την κατάσταση της Ιταλίας

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συνήλθε έκτακτα, έπειτα από αίτημα της Ελλάδας, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρουσίασε το βίντεο από το επεισόδιο της φρεγάτας «Λήμνος» με το «Κεμάλ Ρέις». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν συστάσεις για αυτοσυγκράτηση, ενώ η συζήτηση για το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας παραπέμφθηκε στα τέλη Αυγούστου, εφόσον η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί έως τότε.

Ο πρέσβης και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ιταλίας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ (PSC), Μάρκο Περονάτσι, σημείωσε ότι, αν και «εκφράστηκε πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο, σε συνδυασμό με έκκληση για αποκλιμάκωση και επανάληψη του διαλόγου με την Τουρκία», «συζητήσιμη επιλογή» αποτελεί και «ένα μορατόριουμ για την εκμετάλλευση σε αμφισβητούμενες περιοχές».

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR