Αμερικανός Βουλευτής στα Κατεχόμενα: Αντίδραση Κυπριακού ΥΠΕΞ

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης

Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός βουλευτής Pete Sessions, ως το ακριβώς αντίθετο του Μενέντεζ, προχώρησε σε επίσημη επίσκεψη στα κατεχόμενα, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο δείχνοντας μάλλον ότι η Άγκυρα προχωρά το παιχνίδι του lobbying στις ΗΠΑ ένα βήμα παραπέρα.

Συγκεκριμένα το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα λέγοντας:

«Η παράνομη μετάβαση του Αμερικανού βουλευτή Pete Sessions στα κατεχόμενα καταδικάζεται ως αυτό που είναι: παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παρέκκλιση από την επίσημη θέση των ΗΠΑ.  

Σαφέστατα, η εν λόγω παράνομη μετάβαση αποτελεί συνειδητή επιλογή του ιδίου του βουλευτή, η οποία αντιβαίνει τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Στην περίπτωση του κου Sessions, σε αντίθεση με άλλες, η αποτροπή δεν κατέστη δυνατή λόγω ακριβώς του ιστορικού των σχέσεών του με την Τουρκία. 

- Advertisement -

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε άμεση και στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και για αυτό το θέμα, έχοντας ως πυξίδα τη διαχρονικά αγαστή τους συνεργασία η οποία εδράζεται, μεταξύ άλλων, και στην επίσημη θέση αρχών των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία παραμένει αμετάβλητη και συνάδει με το διεθνές δίκαιο» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Αμερικανός Βουλευτής στα Κατεχόμενα: Αντίδραση Κυπριακού ΥΠΕΞ

Ο απαράδεκτος Αμερικανός βουλευτής φέρεται να δήλωσε στην συνάντηση του με τον Τατάρ «Δεν διστάζω ποτέ να το εκφράσω, είμαι πάντα υπέρ της δικαιοσύνης, της ισορροπίας και της αλήθειας, έχω επισκεφθεί τον νότο στο παρελθόν, τώρα και τον βορρά. Σε αυτό το πλαίσιο, χαίρομαι πολύ που ακούω τις απόψεις σας». Επίσης δήλωσε έτοιμος να στηρίξει όπως είπε «τις προσπάθειες να ακουστεί η φωνή του τουρκοκυπριακού «λαού»».

Αμερικανός Βουλευτής στα Κατεχόμενα: Αντίδραση Κυπριακού ΥΠΕΞ

Μια πολύ καλή κίνηση κατά την γνώμη μας στο NEMESIS HD, θα είναι ο συγκεκριμένος πονηρός Αμερικανός βουλευτής να κυρηχθεί άμεσα Persona non grata για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνει αίτημα στην Interpol από την Κυπριακή Δημοκρατία ώστε να δούμε αν θα ξανά γίνει και αν θα είναι προς το συμφέρον του τέτοια παιχνίδια.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR