Εξοπλιστικός πυρετός: Συναντήσεις για UH-60 Black Hawk, UAV και ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης

2 Λεπτά Ανάγνωσης
A U.S. Army UH-60 Black Hawk helicopter with Army Aviation Battalion Japan arrives at a helicopter landing zone built by Marine Wing Support Squadron (MWSS) 171 at Japan Ground Self-Defense Force Camp Nihonbara, Japan, March 23, 2021. Marines with MWSS-171 are participating in a two-week field exercise to hone their skills in setting up a forward operating base, a forward arming and refueling point, and conducting mounted live fire events. (U.S. Marine Corps photo by Cpl. Jackson Ricker)

Μπαράζ συναντήσεων πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8/12/2022, σε ΓΕΣ και ΓΕΑ. Σκοπός των συναντήσεων ήταν ενημέρωση των επιτελών σχετικά με τα ελικόπτερα UH-60 Black Hawk, μη επανδρωμένα αεροχήματα και ελικόπτερα SAR της Airbus.

Ελικόπτερα Black Hawk

«Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Aviation Procurement Systems», κ. Γεώργιου Κατσάνη (Διευθύνων Σύμβουλος) και των στελεχών, κ. Νικόλαου Κουτίβα και κ. Λεωνίδα Μαζαράκη, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση- ενημέρωση αναφορικά με τη δυνατότητα της εταιρείας, να προμηθεύσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ελικόπτερα UH-60 Black Hawk.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελικόπτερα SAR της Airbus

«Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Airbus», κ. Baudoin Marraud des Grottes (Head of Sales, Western Europe Region), κ. Jean Eric Vague (Naval and Maritime Mission Specialist) και του ΑΚΑΜ της Γαλλίας σε θέματα εξοπλισμών, με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

- Advertisement -

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων των ελικόπτερων που κατασκευάζει με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων Έρευνας- Διάσωσης.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μη επανδρωμένα της AeronVironment

«Την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας Eyeonix SA, σχετικά με Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα της εταιρείας AeronVironment Inc.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύνοψη

Οι συναντήσεις για τα UH-60 Black Hawk φαίνεται ότι συνεχίζονται κανονικά με στόχο μάλλον την διακλαδική υιοθέτηση των ελικοπτέρων αυτών.

Η συνάντηση με την Airbus φαίνεται ότι περιστρέφεται γύρω από την πιθανή προσπάθεια ανανέωσης των μέσων έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά δεν είναι έγινε γνωστός ο τύπος ελικοπτέρου για τον οποίο έγινε η συνάντηση.

Η AeroViroment έχει μεγάλη γκάμα επιλογών στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Παράλληλα, είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τα αιωρούμενα πυρομαχικά Switchblade.

- Advertisement -

Πείτε μας την γνώμη σας!

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο