Σοϊλού: Ισχυρισμοί για βία ελληνικών αρχών κατά μεταναστών

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" Αισχρή Τουρκική προπαγάνδα - NEMESISHD.GR

«Η προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους είναι σφαγή υπό την εποπτεία της Ευρώπης. Για όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και να παραμένει σιωπηλή σε αυτό που συμβαίνει, η ιστορία θα την καταγράψει ως ηθικό αυτουργό αυτής της κακίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει βίντεο με δηλώσεις ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι γλίτωσαν από τις ελληνικές δυνάμεις. Η ελληνική πλευρά το χαρακτηρίζει προπαγανδιστικό.

https://twitter.com/i/status/1383429052065665028

Σύμφωνα με τη μετάφραση του Tourkikanea.gr, στο βίντεο αναφέρονται τα εξής:

- Advertisement -

«Εμείς ανοιχτήκαμε από το Τσεσμέ και πήγαμε στην Ελλάδα. Φτάσαμε στο νησί και μείναμε εκεί μισή ώρα. Μετά από μισή ώρα ήρθε η ελληνική αστυνομία. Η ελληνική αστυνομία ήρθε και μας συνέλαβε. Πήραν τα χρήματα και τα τηλέφωνά μας. Ήταν μία γυναίκα που μας είπε “να φύγετε”. Εμείς δεν φύγαμε. Έφερε βενζίνη και την έριξε πάνω μας. Έριξε πάνω μας τη βενζίνη μας και την έβαλε φωτιά. Η αστυνομικός είπε ότι “αφού δεν μείνατε στην Τουρκία, καήκατε”. Μας έφεραν εδώ με τη δική μας βάρκα και μας άφησαν στη θάλασσα».

Στο βίντεο δεν προκύπτει ότι οι μετανάστες συνελήφθησαν από μέλη του Λιμενικού, ούτε υπάρχει εικόνα που να τεκμηριώνει τις καταγγελίες για χρήση βενζίνης.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR