Το υπουργείο Παιδείας έκλεισε πέντε ακόμη σχολεία στα οποία φοιτούσαν μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας, επικαλούμενο τη χαμηλή προσέλευση μαθητών, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah.
Η απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, αφορά σχολεία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, δηλαδή στις δύο περιοχές της Δυτικής Θράκης όπου είναι συγκεντρωμένη η μουσουλμανική μειονότητα, την οποία η Sabah χαρακτηρίζει τουρκική.
Με το τελευταίο κλείσιμο, ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων που έχουν κλείσει στη χώρα από το 2011 ανέρχεται σε 65, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Το 2011 ξεκίνησε η διαδικασία κλεισίματος σχολείων με μαθητές από τη μουσουλμανική μειονότητα.
Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία ανέρχεται σε περίπου 150.000 άτομα, αποτελεί εδώ και χρόνια θέμα διαφωνίας στις σχέσεις Αθήνας και Άγκυρας.
